Reserveringer på web og i app efter genåbning

I forbindelse med at bibliotekerne fra næste uge igen åbner for fysisk udlån, skal I på bibliotekerne sørge for at aktivere reserver-knappen i både appen og på hjemmesiden, hvis I har fjernet den i lukkeperioden.

""

Fra på mandag d. 18. maj kan bibliotekerne åbne op for fysisk udlån og aflevering, mens den nationale kørselsordning genoptages tirsdag d. 19. maj. Det betyder, at bibliotekerne igen kan begynde at give brugerne mulighed for at reservere fysiske materialer på appen Biblioteket og deres lokale hjemmeside. I forbindelse med lukkeperioden fjernede vi reserver-knappen i appen for alle kommuner, mens I selv kunne fjerne den på hjemmesiden.

I skal kontakte Redia, hvis I ønsker reserver-knappen tilbage i appen Biblioteket. På mandag bliver notifikationer aktiveret og servicemeddelelsen ændret for alle kommuner.

På bibliotekernes hjemmeside skal I selv slå reserver-knappen og muligheden for at fremsøge materialer til, såfremt I valgte at slå dette fra i lukkeperioden.

Dette skal I gøre, og dette sker i appen Biblioteket

Tilføj reserver-knappen
I forbindelse med bibliotekernes lukkeperiode blev reserver-knappen fjernet i appen Biblioteket for alle kommuner, således materialer står som ‘Ikke til hjemlån’. I har gennem hele perioden kunnet slå reserver-knappen til ved at kontakte Redia.

Efter genåbningen er det stadig op til hver kommune at kontakte Redia for at få slået reserver-knappen til igen. Det kan nemlig være forskelligt, hvornår bibliotekerne ønsker dette. Mange biblioteker har allerede fået slået reserver-knappen til igen.

I kan kontakte Redia via dette link.

Notifikationer åbnes mandag
Vi åbner for notifikationer fra mandag d. 18. maj kl. 8.00, og henover de efterfølgende 24 timer vil brugerne blive notificeret om deres lånerstatus. Dette træder i kraft for alle kommuner, da det ikke er teknisk muligt at åbne individuelt. Notifikationen ændres midlertidigt til at henvise brugerne til deres lokale hjemmeside i forbindelse med aflevering af lånte materialer.

Servicemeddelelsen ændres mandag
Efter genåbningen vil der stadig være en servicemeddelelse på forsiden af appen med særlig information i forbindelse med Coronavirus. Dog ændrer vi mandag d. 18. maj teksten til:

”’Ændringer pga. Coronavirus’ - Genåbningen af bibliotekerne forløber forskelligt i landets kommuner. Tjek dit lokale biblioteks hjemmeside for flere detaljer og en aktuel status på situationen.”

Dette skal I gøre på bibliotekernes hjemmeside

På bibliotekernes hjemmeside havde I tre muligheder for at håndtere reserveringer i forbindelse med lukningen:

1. Undlad at gøre noget og bevar muligheden for at fremsøge og reservere fysiske materialer.
  2. Fjern muligheden for at reservere fysiske materialer.
  3. Fjern muligheden for at fremsøge og reservere fysiske materialer.

Hvordan I igen gør det muligt for jeres brugere at fremsøge og reservere fysiske materialer, afhænger derfor af, hvilken metode I valgte, da I lukkede.

Hvis I valgte mulighed nr. 1, skal I ikke foretage jer yderligere, da jeres brugere således allerede har mulighed for at fremsøge og reservere fysiske materialer.

Vejledning til mulighed nr. 2: Tilføj igen muligheden for at reservere fysiske materialer

1. Log ind på DDB CMS med ’Lokal administrator’-rollen
  2. Åben /admin/config/ting/reservable
  3. Tilføj markering ud for ’bibliotekskatalog’
  4. Tryk på ’Gem indstillinger’-knappen
Tilføj muligheden for at reservere fysiske materialer. Klik for at forstørre.
Tilføj muligheden for at reservere fysiske materialer

Vejledning til mulighed nr. 3: Tilføj igen muligheden for at fremsøge og reservere fysiske materialer

1. Log ind på https://vip.dbc.dk/
  2. Åben ’J. Brøndprofiler’
  3. Tryk på ’Ret profil’ ud for den brøndprofil, I benytter på DDB CMS (hvis I er i tvivl om navnet på den brøndprofil, som I benytter i DDB CMS, kan I slå navnet op under /admin/config/ding/provider/opensearch)
  4. Scroll ned til ‘Kilder som derudover er til rådighed’
  5. Find ’Bibliotekets katalog’
  6. Tilføj de ønskede markeringer (det vil normalt være ‘Søgning’, ‘Anmeldelse og anmeldt værk’ og ‘Link til online adgang’ - og ikke flere)
  7. Tryk på ’Gem profil’

Obs. Ændringen sker både på DDB CMS og i appen Biblioteket, hvis I benytter samme brøndprofil på begge tjenester. Hvis I benytter separate brøndprofiler på DDB CMS og i appen, sker ændringen kun på hjemmesiden.

Siden er sidst opdateret: 14.05.2020