Appen Biblioteket: Ny opdatering med huskeliste og forbedret materialevisning

Ny version af appen Biblioteket er tilgængelig for brugerne i App Store og forventes tilgængelig i Google Play i løbet af de næste dage. Versionen indeholder ny huskeliste samt forbedret materiale- og serievisning. I den forbindelse er der lavet nyt markedsføringsmateriale.

Når brugerne opdaterer til den nyeste version af appen Biblioteket (version 3.1), har de som noget nyt adgang til den nye huskeliste, der har været efterspurgt af flere brugere og biblioteker – en funktion, brugerne også kan have gavn af i bibliotekernes aktuelle lukkeperiode, da de således kan huske bøgerne til, når bibliotekerne åbner igen. Med den nye funktion er markedsføringsmaterialet blevet opdateret til at formidle huskelisten til brugerne.

I den nye version vil brugerne derudover opleve en mere detaljerig materiale- og listevisning og en forbedret serievisning samt en ekstra mulighed for at logge ud via ’Indstillinger’ under ’Min side’.

iOS-brugere vil allerede nu kunne opdatere appen, mens Android-brugere forventes at kunne opdatere i løbet af de næste dage, da Android-versionen tager lidt længere tid om at udkomme pga. Coronakrisen.

Gem favoritter hurtigt og nemt med ny huskeliste

I den seneste opgradering af bibliotekernes hjemmesider (DDB CMS) blev brugernes lister på hjemmesiderne samlet i én huskeliste. Det er den samme huskeliste, der nu er blevet implementeret i appen. Med den nye huskeliste har brugerne mulighed for at gemme materialer hurtigt og nemt for efterfølgende at kunne tilgå dem i en samlet liste på tværs af app og hjemmeside (se billede 1).

Første gang brugerne åbner appen efter opdateringen, vil der poppe en side op, der præsenterer den nye huskeliste (billede 2). Både fra denne side og fra huskelisten kan brugerne klikke videre på et link, der tilbyder mere information om den nye funktion (billede 3).

1. Huskeliste. Klik på billedet for større visning.
1. Huskeliste
2. Annoncering. Klik på billedet for større visning.
2. Annoncering
3. Hjælp til huskeliste. Klik på billedet for større visning.
3. Hjælp til huskeliste

Vær opmærksom på, at brugerne først vil opleve, at deres titler fra hjemmesidens huskeliste bliver synlige i appen, når de efter hjemmesideopgraderingen logger på hjemmesiden. Dette skyldes, at brugernes titler først migreres til den nye, tværgående funktionalitet efter hjemmesideopgraderingen, som er grundlaget for, at de også vil være tilgængelige i appen.

I forbindelse med den nye huskeliste har vi opdateret markedsføringsmaterialet om huskelisten med postkort, bogmærke og plakat, således I på bibliotekerne kan fortælle jeres brugere om den nye, efterspurgte funktion.

4. Markedsføringsmateriale til huskelisten på postkort.
Markedsføringsmateriale til huskelisten på postkort.

I kan hente det digitale materiale samt printe det fysiske materiale, I ønsker at have på jeres bibliotek.

Tilgå alt markedsføringsmaterialet her.

Se flere detaljer for materialer

I den nye version får brugerne mulighed for at se flere deltaljer omkring materialerne i materiale- og listevisningen. Dette indebærer, at der vil være flere bibliografiske oplysninger i materialevisningen under den nye overskrift ’Om materialet’ i de tilfælde, hvor oplysningerne er tilgængelige. Bl.a. vil følgende nu fremgå i materialevisningen: Udgave, genre, målgruppe, alder, omfang, ISBN, original titel og oplæser.

5. Ny materialevisning. Klik på billedet for større visning.
5. Ny materialevisning

Det vil desuden blive muligt at se udgivelsesåret for titlen ved nogle listevisninger. Dette gælder fx ved søgning samt under ’Reserveringer’ og ’Huskeliste’.

Find næste materiale i serien

For materialer, der er del af en serie, vil det som noget nyt fremgå i materialevisningen, hvilket nummer materialet er i serien (se billede 6). Hvis ikke metadata understøtter dette, står der i stedet ’Se mere i serien’ (se billede 7). I begge tilfælde er det muligt at trykke på et link og tilgå flere titler i serien.

6. Serievisning med nummer. Klik på billedet for større visning.
7. Serievisning uden nummer. Klik på billedet for større visning.

Følg med i appens kommende opdateringer i LibryGuide.

Reserver-knap og notifikationer i appen

Som tidligere meldt ud har vi i forbindelse med bibliotekernes lukkeperiode fjernet reserver-knappen i appen. Det betyder, at alle materialer står som 'Ikke til hjemlån'. Dette er som udgangspunkt slået igennem for alle kommuner. Flere biblioteker har henvendt sig for at få slået reserver-knappen til igen. Hvis din kommune igen ønsker muligheden for at oprette reserveringer, bedes I oprette en sag hos Redia på dette link.

Vær opmærksom på, at push-notifikationer til brugerne forsat er slået fra, og at disse ikke kan slås til for hvert enkelt bibliotek. Da alle biblioteker endnu ikke har åbent for reserveringer, bliver notifikationer ikke slået til endnu. Jeres brugere kan dog stadig modtage meddelelser via mail eller SMS, men kun hvis de har tilvalgt dette.

Siden er sidst opdateret: 23.04.2020

Morten Maegaard Astrup