Webinarer om Webtrekk: Genopfrisk eller lær nyt

KPI Index afholder to nye Webtrekk-kurser med fokus på ”Most Wanted Actions”, og hvordan du selv laver rapporter. Herudover bliver de tre første grundkurser afholdt igen for alle, der ikke nåede det første gang, eller som gerne vil genopfriske stoffet. Tilmeld dig nu.

Hvordan navigerer jeres brugere på jeres hjemmeside, og hvilke artikler eller temaer genererer trafik? Webtrekk giver mange, gode muligheder for hurtigt at finde relevant data.

Læs, hvad du kan lære på de forskellige webinarer, og tilmeld dig her:

Grundkursus 1: Brugergrænsefladen

Grundkursus 1 er en introduktion til Webtrekk-værktøjet, hvor I får en grundlæggende forståelse af, hvad webanalyse er, hvad formålet med webanalyse er, og hvilke begrænsninger det har. Efter kurset er målet, at I kan logge ind i værktøjet samt navigere i brugergrænsefladen.

Forudsætningen for at deltage i kurset er, at I kender til redigering og vedligeholdelse af hjemmesider, men det er ikke nødvendigt at have tidligere erfaring med Webtrekk.

Afholdes online: Onsdag d. 3. april 2019, kl. 10-11

Tilmelding til Grundkursus 1 her

Grundkursus 2: Hvad kan webanalyse gøre for mig?

Grundkursus 2 giver indsigt i, hvordan I kan anvende Webtrekk i hverdagen. Kurset kobler jeres behov med hjemmesidens virkelighed og Webtrekk-værktøjets data og viden. Efter kurset har I fået erfaringer med at afdække trafikkilder, navigere i og bruge sitet samt forskellige søgninger. I kurset introduceres I til en webanalyseorienteret tankegang, så I kan stille de rigtige spørgsmål og få dem besvaret ved at kigge i de rigtige rapporter. I får tilmed et helhedssyn af værktøjet, så I lærer at tage faktorer i betragtning, der ikke indikeres af data.

Det er en forudsætning for at deltage i Grundkursus 2, at I har gennemført Grundkursus 1.

Afholdes online: Onsdag d. 10. april 2019, kl. 10-11

Tilmelding til Grundkursus 2 her

Grundkursus 3: Filtreringsmuligheder samt metrics og dimensions

Grundkursus 3 gennemgår filtreringsmuligheder og giver en større forståelse for Metrics, som er de kvantitative målinger, og Dimensions, som er attributter for data. Efter kurset er I rustet til at forstå og bruge disse informationer i jeres daglige arbejde.

For at deltage i Grundkursus 3 er det en forudsætning, at du har gennemført Grundkursus 1 og en fordel, hvis du har gennemført Grundkursus 2.

Afholdes online: Tirsdag d. 23. april 2019, kl. 10-11

Tilmelding til Grundkursus 3 her

Kursus 4: Introduktion til Most Wanted Actions

Kursus 4 er en introduktion til Most Wanted Actions (MWA). Kurset tager afsæt i data fra bibliotekernes hjemmesider, som har en række målepunkter kaldet MWA, der bl.a. inkluderer ’Login’, ’Klik på karrusel’, ’Reservér’ og ’Se online’. Med udrulningen af DDB CMS Release 30 kan disse data spores, og på kurset bliver de introduceret.

Kurset tager udgangspunkt i, at deltagerne kender Webtrekk.

Afholdes online: Onsdag d. 24. april 2019, kl. 10-11

Kursus 5: Sådan laver du Webtrekk-rapporter

Kursus 5 viser, hvordan Webtrekk-rapporter opsættes med udgangspunkt i en række ønsker til hjemmesiderapportering, som Fredensborg Bibliotekerne har skitseret – eksempelvis ’mest læste nyheder pr. måned’, ’hvor meget scroller folk?’, ’top 10 mest anvendte facetter’ og ’hvilke søgninger giver 0-hits’. KPI Index udvælger sammen med Fredensborg Bibliotekerne nogle af de skitserede ønsker til hjemmesiderapportering, som bliver omdrejningspunkt for kurset.

Kurset tager udgangspunkt i at deltagerne kender Webtrekk, og det er en fordel at have gennemført kurserne 1-4.

Afholdes online: Onsdag d. 8. maj 2019, 10:00-11:00

Tilmelding til Kursus 5 her

Login-informationer

Kursusdeltagerne vil 1-3 arbejdsdage før kurset modtage en invitation fra DDB med kursets log in-informationer til GoToMeeting. Til Webinarerne vil der kunne stilles spørgsmål skriftligt, og kurserne vil blive optaget med henblik på, at stille kurserne til rådighed efterfølgende.

Nyt Webtrekk-projektrum

Webtrekk er et redskab med mange muligheder, der løbende udvikles. Derfor har vi oprettet et samlet projektrum for spørgsmål, erfaringer og udviklingsønsker i Redmine. I projektrummet kan I oprette sager på samme måde, som I kender fra DDB CMS’ projektrum. I opretter sager ved at vælge kategorierne ’Support’, ’Bug’ eller ’Enhancement’. Gå til projektrummet for Webtrekk her.

Foruden det nye projektrum kan I finde svar på spørgsmål om Webtrekk under ”Support” i nederste venstre hjørne, når I er logget ind i Webtrekk. Endelig findes der en FAQ om app-statistikken her.

Siden er sidst opdateret: 15.03.2019

Tue Gaston