Tilmeld dig DDB’s strategidag 2019

Den 7. maj 2019 afholder DDB den årlige strategidag, hvor vi taler om retningen for den digitale udvikling på biblioteksområdet. Der er nu åbent for tilmelding.

""

I år sætter programmet fokus på to emner:

Hvordan organiserer vi bibliotekernes digitale udvikling fremover?

Behovet for fælles nationale indsatser i bibliotekernes digitale udvikling har ændret sig, siden DDB blev etableret i 2012. Samtidig er de organisatoriske rammer for den digitale udvikling under forandring, bl.a. fordi statens forventede udtræden af DBC vil betyde, at KOMBIT fra 2020 overtager bestillerfunktionen hos DBC fra DDB.

Derfor er der brug for at drøfte, hvilken national indsats, der fremadrettet skal til for at understøtte bibliotekernes lokale digitale udvikling, og hvordan den indsats bedst kan organiseres.

På strategidagen tager vi hul på drøftelsen med et oplæg fra en arbejdsgruppe under DDB. Oplægget tager udgangspunkt i de opgaver, som i dag ligger i DDB, og lægger op til en diskussion af, hvordan disse opgaver fremadrettet organiseres bedst muligt.

Nye teknologier som en del af bibliotekernes digitale transformation

Augmentet reality (AR), virtual reality (VR), big data, kunstig intelligens. ”Nye” teknologier kan medvirke til at berige publikumsoplevelser og lette den bagvedliggende administration. Sammen med ”gamle” teknologier som hjemmesider og apps er de er en vigtig del af bibliotekernes digitale transformation.

Men hvad er det, hvordan gør man, og hvilke udfordringer kan det give? Også i år bruger vi en del af strategidagen til at sætte fokus på de ”nye” teknologiers rolle i bibliotekernes digitale udvikling.

Lad dig inspirere af oplæg fra Michael Theill (Partner i Deloitte Consulting) om nye teknologier i den offentlige sektor og af en række biblioteksprojekter støttet af DDB’s projektpulje til at tænke nye teknologier ind i dit biblioteks udvikling. Brug lejligheden til sammen med dine chefkollegaer at diskutere muligheder og udfordringer i nye teknologier i en bibliotekskontekst.

Tilmeld dig strategidagen

Strategidagen foregår i DGI-byen i København. Dagen er forbeholdt bibliotekschefer og deres souschefer/stedfortrædere. Der kan højest deltage to fra hvert bibliotek. Deltagelse er gratis.

Tilmeld dig her (tilmeldingen er lukket).

Tid: Tirsdag den 7. maj, kl. 10.00-15.30
Sted: CPH Conference i DGI-byen, København (Tietgensgade 65 – 1704 København V)
Frist for tilmelding: Torsdag den 25. april 2019

Siden er sidst opdateret: 25.03.2019