Større synlighed og sammenhæng på tværs af nettjenesterne

Ny widget skal gøre brugerne opmærksomme på bibliotekernes nettjenester og skabe større synlighed og genkendelighed på tværs.

""

Widgeten gør det muligt for en række nettjenester, herunder Litteratursiden, Biblo, eKurser.nu, Biblioteksvagten, eReolen, eReolen Go, Filmstriben, Faktalink og Forfatterweb, at referere til hinanden, der hvor de mener, at det er relevant for deres brugere.

Widgeten er et lille element, der figurerer nederst i venstre hjørne på nettjenesternes websites. Når brugeren klikker på elementet, folder det ud med links til andre nettjenester. Nettjenesterne vælger selv, hvilke andre tjenester, de linker til, og under hvert link skriver de en kort tekst, der fortæller brugerne, hvorfor netop denne tjeneste kan være relevant for dem.

Litteratursiden gør eksempelvis deres brugere opmærksomme på, at de kan læse og lytte til bøger digitalt på eReolen, mens Biblo bl.a. gør deres brugere opmærksomme på, at de kan finde børne- og ungdomsbøger online via eReolen Go og se film for børn og unge på Filmstriben.

LitteratursidenBibloeKurser.nu og Biblioteksvagten har implementeret widgeten på deres hjemmesider, mens eReolen, eReolen Go, Filmstriben, Faktalink og Forfatterweb er på vej.

Widget på Litteratursiden. Klik for at besøge siden og se widgeten.
Widget på Litteratursiden

Kendskab og synlighed på tværs

Projektet 'Fælles visuel markør' er initieret af DDB på opfordring af nettjenesterne. Projektet har til formål at skabe større kendskab til - og synlighed på tværs af - nettjenesterne og samtidig tydeliggøre for brugerne, at der er tale om bibliotekstilbud. Widgeten indeholder et visuelt element, som også anvendes på den nye fælles login-side i forbindelse med single sign-on, for at styrke den visuelle sammenhæng på tværs.

Projektet er med til at understøtte visionen for det sammenhængende bibliotek, hvor et af grundsporene er, at brugerne skal opleve en stærkere og relevant sammenhæng mellem bibliotekets digitale services.

Siden er sidst opdateret: 14.06.2019

Sidsel Stenbek Andersen