Nu starter projektet ”Tværgående brugerprofil”

Formålet med projektet er at forbedre, ensarte og udvide brugerprofilerne med tværgående information – fx om lån og reservationer på tværs af tjenester. Som det første fokuserer projektet på brugerprofilerne på DDB CMS og appen Biblioteket.

""

Projektet hører under visionen og handlingsplanen for Det sammenhængende bibliotek og har til formål at forbedre og ensarte brugerprofilerne på tværs af bibliotekstjenesterne DDB CMS, appen Biblioteket, bibliotek.dk, eReolen, Filmstriben og Litteratursiden.

Projektet skal dermed sikre brugerne en mere sammenhængende og personaliseret digital biblioteksoplevelse.

Fokus på DDB CMS og appen Biblioteket

Som det første fokuserer projektet på DDB CMS og appen Biblioteket. Her vil konsulenter inden for brugervenlighed og design evaluere de nuværende brugerprofiler på DDB CMS og appen.

På den baggrund kommer de med anbefalinger til justeringer og forbedringer og til muligheden for at ensarte oplevelsen på tværs af de to platforme. Derudover skal de give anbefalinger til, hvordan profilerne på DDB CMS og i ’Biblioteket’ kan udvides med oplysninger om reservationer og lån fra andre biblioteker samt med oplysninger fra de øvrige tjenester – fx lån og reserveringer fra eReolen.

Vi brugertester bureauets anbefalinger i løbet af april for at kvalitetssikre tiltagene.

Har du input til arbejdet med brugerprofilerne?

Projektet inddrager de aktuelle sager, der findes i DDB CMS’ Issue tracker, og som vedrører brugerprofilerne. Har du øvrige input eller betragtninger ift. de eksisterende brugerprofiler, hører vi meget gerne fra dig på ddb@remove-this.slks.dk

Siden er sidst opdateret: 08.03.2019

Ninna Assentoft Faurschou