Markante performanceforbedringer i DDB CMS

Flere initiativer i første halvår af 2019 har forkortet den generelle svartid markant. Måling viser forbedring på 54 %.

""

En måling af svartiderne blandt webmasterbibliotekerne viser, at sider i DDB CMS i gennemsnit bliver vist 54 % hurtigere, hvis vi sammenligner uge 13 i marts med uge 24 i juni i år.* Det vil sige, at brugeren oplever en hjemmeside, hvor indhold, materialer og søgeresultater bliver vist mere end dobbelt så hurtigt. Når brugeren foretager en søgning, bliver søgeresultatet vist hele 58 % hurtigere, og selve materialet bliver vist 51 % hurtigere.

Flere initiativer gør hjemmesiderne hurtigere

I DDB har vi løbende fokus på at gøre hjemmesiderne hurtigere, hvilket vi bl.a. fra DDB’s tilfredshedsundersøgelse 2018 ved, er vigtigt for bibliotekerne. Performanceforbedringerne på tværs af DDB CMS skyldes et større for- og analysearbejde, som bl.a. Randers Bibliotek, med en lokal analyse af performance, har bidraget til.

Arbejdet har bl.a. medført, at ratings på materialer med den seneste opgradering (release 30-1) bliver loaded asynkront. Det betyder, at søgeresultater og materialevisninger ikke længere skal vente på ratings og derfor kan blive vist hurtigere. Ratings bliver loadet og vist efterfølgende.

Arbejdet er også mundet ud i en mere effektiv caching af søgninger - det vil sige, hvordan systemet husker en søgning. På den måde bliver unødvendige søgninger i Databrønden undgået, og søgeresultater kan blive vist hurtigere til dem, der efterfølgende tilgår de samme materialer. Derudover er svar fra Databrønden, som udleverer materialerne, blevet hurtigere.

Grafen viser den gennemsnitlige svartid i DDB CMS for webmasterbiblioteker, uge 13 - uge 24 2019, New Relic.
Grafen viser den gennemsnitlige svartid i DDB CMS for webmasterbiblioteker, uge 13 - uge 24 2019, kilde: New Relic.

*Går vi længere end tre måneder tilbage, gemmes kun meget overordnet data og ikke specifik for søge- og materialevisning.

Siden er sidst opdateret: 26.06.2019

Christel Krabbenhøft