FBS-data på vej til FAKTOR

Vi har modtaget de første data fra FBS og er netop nu i fuld gang med at klargøre den store mængde nye data.

""

FAKTOR bliver løbende udvidet med ny data og nye rapporter, som forbedrer bibliotekernes mulighed for at understøtte beslutninger med statistik og brugeradfærd. En høj prioritet for bibliotekerne er de fysiske udlånsdata, som vi nu er begyndt at modtage og behandle.

Små men hyppige rapporter i FAKTOR

Når data for alle kommuner er modtaget, behandlet og klargjort, og FAKTOR er sat op til automatisk at modtage FBS-data, vil vi begynde at udarbejde rapporter til FAKTOR.

I samarbejde med DDB’s statistiknetværk, der tæller 20 biblioteksansatte, prioriterer vi de rapporter, der skal ud først. Vi forventer at levere små, men hyppige rapporter, så alle biblioteker hurtigst muligt kan få værdi af de nye data. Da det er et stort datasæt, der skal behandles, og der stadig er mange ubekendte i den forbindelse, er det vanskeligt at sige, hvornår de første rapporter er klar. Med forbehold arbejder vi dog hen imod at kunne sende første rapport ud ved udgangen af november.

Få adgang til rådata

For de af jer, der ønsker det og har mulighed for at behandle det, kan vi gøre jeres egen kommunes rådata (uden CPR-numre) tilgængelig i FAKTOR. Det vil sige data, der er ubehandlet, og som I selv skal omsætte til rapporter (vær opmærksom på, at der er tale om store mængder data). Skriv til ddb@remove-this.slks.dk, hvis I ønsker at få adgang til rådata.

Danmarks Statistik beriger data med demografi

Danmarks Statistik har også modtaget data fra FBS og er begyndt at berige det med demografiske variabler som alder, køn og bopæl. Vi er i tæt dialog med Danmarks Statistik om at gøre den berigede data tilgængelig i FAKTOR. Vi orienterer jer, når vi kender tidshorisonten for dette.

Fakta om FAKTOR

FAKTOR er bibliotekernes fælles business intelligence-løsning, der gør det muligt for bibliotekerne at tage beslutninger om drift og udvikling af bibliotekerne på baggrund af statistik og brugeradfærd. I FAKTOR har bibliotekerne mulighed for at tilgå flere standardrapporter og selv filtrere og gruppere, hvilke data, der ønskes i rapporterne. Samtidig har bibliotekerne mulighed for selv at sammensætte rapporter.

FAKTOR er finansieret gennem bibliotekernes bidrag til DDB og indgår derfor i bibliotekernes basispakke som en ydelse uden meromkostning.

Siden er sidst opdateret: 17.09.2019

Ann Sofie Richardy