eKurser.nu og Bibzoom får midler til at styrke det digitale bibliotekstilbud

De to nettjenester eKurser.nu og Bibzoom modtager begge fornyet driftsstøtte fra DDB til produktion og formidling af nye it-kurser samt til fortsat musikformidling og –samarbejde.

""

DDB’s koordinationsgruppe tildeler fornyet driftstilskud til eKurser.nu og Bibzoom og støtter dermed begge tjenesters arbejde med at styrke det samlede digitale bibliotekstilbud gennem udvalgt og kvalitativt medieindhold til brugerne.

eKurser.nu: Nye temapakker og flere brugere

eKurser.nu er bibliotekernes online e-læringsportal, der giver adgang til en række korte it-kurser produceret af biblioteker. DDB’s koordinationsgruppe vurderer, at tjenesten skaber værdi for både brugere og biblioteker ved at levere en vigtig biblioteksydelse, som især hjælper brugere med forholdsvist begrænset it-kendskab ved at styrke deres digitale kompetencer.

Tjenesten modtager 972.168 kr. i driftsstøtte i perioden fra juli 2019 til og med juni 2021. I løbet af de sidste to år har eKurser.nu forøget bibliotekernes kendskab til tjenesten, som bl.a. betyder, at 95 % af alle DDB CMS-biblioteker har gjort tjenestens indhold tilgængeligt i DDB CMS. Med den fornyede driftsstøtte vil eKurser.nu bl.a. arbejde med en kanalstrategi for at nå ud til flere slutbrugere.

Bibzoom: Musikformidling for både biblioteker og brugere

Bibzoom er bibliotekernes digitale fælles platform for musikformidling, som giver brugerne adgang til anmeldelser og inspiration til lytning. DDB’s koordinationsgruppe vurderer, at tjenesten, som eneste digital platform for musikformidling, forsat har værdi for biblioteker og brugere i kraft af opretholdelsen af de faglige kompetencer, det redaktionelle indhold og de relevante samarbejder og partnerskaber.

Bibzoom modtager 109.500 kr. i driftsstøtte i perioden fra april 2019 til og med marts 2020 til at vedligeholde partnerskaber og fortsat producere redaktionelt indhold. Tilskuddet er givet under den forudsætning, at Bibzoom i perioden vil samarbejde med projektgruppen for BPI om at finde en form på musikformidling, som bibliotekerne via BPI bedst muligt kan genbruge lokalt, samt at Bibzoom vil udarbejde en plan for, hvordan de ekspertanbefalinger fra den afsluttede musikanalyse kan indarbejdes i den nuværende musikformidling.

Hvordan bliver driftspuljen behandlet?

DDB’s driftspulje modtog i april to ansøgninger om driftsstøtte fra eKurser.nu og Bibzoom. Begge ansøgninger er blevet behandlet af DDB-sekretariatet og DDB’s faggruppe for formidling, der består af seks repræsentanter fra bibliotekerne. DDB’s koordinationsgruppe, der bl.a. tæller syv bibliotekschefer, har på baggrund af faggruppens og sekretariatets indstilling tildelt driftsstøtte til de to tjenester.

Siden er sidst opdateret: 08.08.2019

Lene Stengaard