DDB CMS: Opgradering med listeforbedringer på vej

Med næste opgradering (Release 31.1) vil brugerne opleve ændringer, der gør listefunktionen mere enkel og intuitiv. Brugerens lister bliver samlet i én huskeliste, og ratings bliver fjernet.

""

Release 31.1 indeholder en række forbedringer af DDB CMS. I forbindelse med projektet ’Tværgående brugerprofil’ under Det sammenhængende bibliotek har bureauet Sorthvid udarbejdet et oplæg med en række UX-anbefalinger. UX-anbefalingerne bygger på et stort analysearbejde af eksisterende brugerprofiler og indbefatter at samle brugernes lister i én huskeliste samt at fjerne ratings. På den måde bliver brugerprofilen mere simpel og intuitiv og brugeroplevelsen bedre.

Den nye huskeliste i DDB CMS giver mulighed for at implementere samme løsning i appen Biblioteket, da den understøtter appens enkle design og lave kompleksitet. På den måde vil brugerne møde en ensartet brugeroplevelse på tværs af bibliotekernes digitale platforme. Huskelisten forventes at blive implementeret i appen umiddelbart efter DDB CMS.

Opgraderingen forventes i drift i januar. Vi sender en nyhed ud, når den er klar til test.

Materialer gemmes i én samlet huskeliste

Med opgraderingen vil brugerne tilgå deres gemte materialer i én samlet huskeliste. I det nuværende listekoncept med flere lister viste statistikken, at anvendelsen er lav, og i Sorthvids analyse fremgår det, at brugerne finder det uoverskueligt. UX-oplægget anbefaler derfor en mere enkel opbygning, som brugerne kender fra bl.a. webshops, med én huskeliste. Helt konkret kan brugerne tilføje materialer i huskelisten og efterfølgende tilgå det i kronologisk rækkefølge efter senest tilføjet under ’Huskeliste’, som de kender fra i dag.

Vær opmærksom på, at de brugere, der nu har flere lister, vil opleve, at de gemte materialer bliver samlet under én liste. Samtidig vil materialer fra delte lister kun optræde på den nye samlede huskeliste hos den bruger, der har oprettet den delte liste. Hvis du som webredaktør har oprettet offentlige lister og delt dem på jeres site, så skal du huske at fjerne links til disse.

Gemte søgninger og gemte forfattere flettes sammen i én liste med gemte søgninger.

Ratings bliver fjernet

På baggrund af UX-anbefalingerne bliver ratings fjernet fra bibliotekernes hjemmesider med release 31.1. Det betyder, at brugerne ikke længere vil kunne bedømme materialer med stjerner.

Ændringen skyldes, at analysearbejdet viste, at funktionen ikke giver værdi for brugerne, og at de fandt den forvirrende. Det skyldes bl.a., at størstedelen af materialerne enten ikke er bedømt eller har færre end fem bedømmelser. Analysen peger på, at brugere generelt er skeptiske over for brugeranmeldelser og vurderer først, at de er troværdige, når de har flere end fem bedømmelser.

Vær opmærksom på at karrusellen ”Månedens bedst bedømte titler” (serendipitets-karrusellen) i samme omgang bliver fjernet.

Siden er sidst opdateret: 12.12.2019

Christel Krabbenhøft