DDB CMS: Opdater jeres oplysninger i VIP-basen

Alle biblioteker skal opdatere sine oplysninger i VIP-basen i forbindelse med Single sign on-projektet og det kommende nye login-flow i DDB CMS. Det skyldes, at vi henter URL’en for oprettelse af nye brugere direkte i VIP-basen. Se den korte vejledning nedenfor.

""

Med Release 31 får DDB CMS et nyt login-flow som en del af projektet ’Single sign-on’. Det nye login ensarter login-flowet på tværs af bibliotekstjenester og sikrer, at brugeren ikke skal logge på igen, når de skifter fra én tjeneste til en anden.

Det er vigtigt, at I opdaterer oplysningerne i VIP-basen hurtigst muligt, da det er her vi henter oplysninger om, hvor nye brugere skal sendes hen, når de vil oprettes som biblioteksbruger.

Vejledning: Opdater oplysninger i VIP-basen

1. Log ind på dit biblioteks VIP-base.
  2. Klik på ’A. Om biblioteket’.
  3. Klik på ’2. Links til lokalsystem’.
  4. Under ’E. Online oprettelse af bruger’ skal du tjekke, om der står følgende link: https:// BIBLIOTEKETSHJEMMESIDE/registration (’BIBLIOTEKETSHJEMMESIDE’ i URL’en henviser til jeres eget biblioteksnavn, eksempelvis: grevebibliotek.dk/registration). Bemærk, at der kan gå to timer, før ændringen slår igennem på login-siden.
  5. Hvis det ikke er ændret til ovenstående link, skal du ændre det med eget biblioteksnavn, som vist i eksemplet.

Flere bibliotekstjenester på vej i løsningen

Fremadrettet vil brugerne blive sendt til en selvstændig login-side, når de trykker på log ind på alle bibliotekstjenester, der er i løsningen - sådan som man kender det fra NemLog-in. Den fælles side vil skabe genkendelighed og en enkel oplevelse af at logge ind på forskellige bibliotekstilbud.

Skærmbillede fra den nye login-side
eksempel på den nye login-side

Det nye login-flow bliver implementeret i DDB CMS med Release 31, der forventes i drift i august 2019, og efter planen vil eReolen, eReolen Go, Filmstriben og alle proxy licenser/elektroniske ressourcer* komme på cirka samme tid, så alle disse tjenester er på i løbet af sommeren 2019.

*Proxy licenser dækker over alle de betalingsbelagte licenser/elektroniske ressourcer - såsom Gyldendals røde ordbøger, medici.tv og Europa World Plus. Alle licenserne har i dag en selvstændig login-side, som fremadrettet vil blive erstattet af det fælles login.

Siden er sidst opdateret: 06.05.2019

Ninna Assentoft Faurschou