DDB CMS: Det nye login-flow - sådan forbereder I jer

Snart bliver ’single sign-on’ implementeret i DDB CMS. Læs her, hvad I skal gøre i forbindelse med det nye login-flow.

""

Brugerne kan snart opleve det nye login-flow på tværs af bibliotekstjenester, der betyder, at de ikke skal logge ind igen, når de skifter fra én tjeneste til en anden.

Login-flowet er i gang med at blive implementeret på både Filmstriben, eReolen, eReolen Go og alle proxy licenser/elektroniske ressourcer*. Med Release 31, der forventes i drift i august, vil flowet også blive implementeret i DDB CMS.

I forbindelse med at single sign-on bliver rullet ud til brugere, er der primært tre ting, I skal være opmærksomme på:

1) Opdater oplysninger i VIP-basen

Alle biblioteker skal opdatere oplysninger i VIP-basen. Det skyldes, at vi med Single sign-on henter URL’en for oprettelse af nye brugere direkte i VIP-basen. Flere af jer har allerede gjort det, men de der ikke har, bedes gøre det hurtigst muligt. Læs den korte vejledning her.

2) Log ind i backend fra ny URL

Når det nye login-flow er implementeret på DDB CMS, skal alle webmastere og redaktører logge ind fra en ny URL. Vi sender både link og mere information ud, når det træder i kraft, men I kan se, hvordan det ser ud her:

Ny login-side for webmastere og -redaktører, når single sign on bliver implementeret.
Nyt medarbejder log-ind i DDB CMS

3) Sikr jer at publikumscomputere lever op til nødvendige sikkerhedsforanstaltninger

Når single sign-on bliver implementeret, vil brugerne ligeledes blive mødt med et single sign out. Det betyder, at når en bruger aktivt logger af én tjeneste, vil brugeren også blive logget af de øvrige tjenester på den samme browser. Log ud foregår fra den side, som brugeren befinder sig på.

Med login-flowet vil brugerne ikke længere blive logget automatisk ud efter 15 minutter, som er praksis på DDB CMS i dag. Det skyldes, at det ikke er hensigtsmæssigt at logge brugere automatisk ud på tjenester, som fx Filmstriben, hvor brugeren, grundet inaktivitet, vil kunne blive logget ud under en film.

På publikumscomputere kan dette påvirke sikkerheden. Vi opfordrer derfor til at sikre jer, at de nødvendige sikkerforanstaltninger på jeres publikumscomputere er foretaget, så de genstartes og ryddes jævnligt vha. software som Deep freeze eller lignende.

*Proxy licenser dækker over alle de betalingsbelagte licenser/elektroniske ressourcer - såsom Gyldendals røde ordbøger, medici.tv og Europa World Plus. Alle licenserne har i dag en selvstændig login-side, som fremadrettet vil blive erstattet af det fælles login.

Siden er sidst opdateret: 19.06.2019

Maja Vestbirk