Bibliotekernes fælles business intelligence-løsning lanceres i april

Den 11. april 2019 lancerer DDB bibliotekernes fælles BI-løsning, som er et værktøj til at tage beslutninger om drift og udvikling på baggrund af statistik og brugeradfærd.

""

Bibliotekernes fælles BI-løsning er udviklet som en del af projektet BIBI (beslutningsstøttestatistik). Løsningen, der har fået navnet FAKTOR (Fælles adgang til kvalificerede tal og rapporter), gik den 21. december 2018 i pilotdrift. Vi tester netop nu løsningen i samarbejde med DDB’s statistiknetværk, der består af medarbejdere fra 15 af landets biblioteker. Sideløbende arbejder vi i DDB på at forbedre brugergrænsefladen, integrere flere datakilder og udarbejde gode standardrapporter inden lanceringen den 11. april.

Det indeholder FAKTOR

Med FAKTOR får I mulighed for at tilgå flere standardrapporter, hvor I selv kan filtrere og gruppere, hvilke data I ønsker at have med i rapporterne. Samtidig vil de, der ønsker, få mulighed for selv at sammensætte rapporter.

Når I får adgang til FAKTOR, vil der i første omgang være data fra eReolen, Place2Book og ConsortiaManager (ERMS) samt web- og appstatistik fra Webtrekk. Der vil ikke være personhenførbare data i FAKTOR.

Releaseplan og flere data på vej

FAKTOR vil løbende blive udvidet med data fra nye kilder bl.a. demografiske data fra Danmarks Statistik. For at I kan følge med i den løbende udvikling vil vi i forbindelse med lanceringen have en releaseplan klar.

KOMBIT har meldt ud, at Systematic nu prioriterer den tekniske udvikling, der gør at vi kan modtage data fra FBS. Så snart vi modtager denne data, vil vi prioritere behandlingen af den højt, så den hurtigst muligt bliver tilgængelig i FAKTOR.

Siden er sidst opdateret: 18.01.2019

Dorte Birkegaard Thuesen