Udviklingsplan 2019: Stabil drift og korte svartider i infrastrukturen

Udviklingsopgaverne for bibliotekernes fælles IT-infrastruktur i 2019 er nu fastlagt. Det betyder, at I på bibliotekerne bl.a. kan forvente udviklingsinitiativer i IT-infrastrukturen, der skal sikre driftsstabilitet og korte svartider.

I Udviklingsplan 2019 er der afsat flere ressourcer til videreudvikling og opgradering af eksisterende, basale funktioner i IT-infrastrukturen. Vi skal arbejde med en række opgaver, som vil forbedre IT-infrastrukturen, så brugerne sikres en hurtig og uforstyrret oplevelse på de digitale platforme. Vi vil særligt arbejde med forbedringer inden for leverancesikkerhed og driftsstabilitet samt kortere svartider.

Udviklingsopgaverne i 2019 indebærer derudover nyudvikling inden for områderne ’adgang’, ’søgning’ og ’samarbejde om IT-infrastrukturen’.

Læs om de kommende udviklingsopgaver i Udviklingsplan 2019 her.

Godkendt efter høring hos bibliotekerne

Udviklingsplan 2019 har været i høring hos bibliotekerne, som har haft mulighed for at kommentere prioriteringen af fokusområderne og projektkandidaterne i udviklingsplanen. I DDB har vi behandlet alle modtagende høringssvar sammen med faggruppen for infrastruktur, som består af flere repræsentanter fra bibliotekerne. DDB’s koordinationsgruppe, der bl.a. tæller syv bibliotekschefer fra hele i landet, har nu godkendt det reviderede oplæg til Udviklingsplan 2019.

Udviklingsplan 2019 skal bl.a. spille sammen med og understøtte vision og handleplan for Det Sammenhængende Bibliotek, som danner ramme for arbejdet med DDB CMS og den fælles app Biblioteket de næste år.