Temaer for DDB’s projektpulje 2018

DDB har i år mulighed for at uddele i alt 2 mio. kr. til innovative og realiserbare projekter, der kan være med til at understøtte bibliotekernes digitaliseringsproces.

""

DDB’s projektpulje 2018 har med udgangspunkt i DDB’s mission fokus på to områder, hvor der er særligt behov for at lave lokale afprøvninger og udbygning af eksisterende løsninger:

1. Biblioteket tæt på borgerens digitale hverdag.
  2. Nye teknologier til berigelse af biblioteksoplevelsen.

Derudover kan der søges i kategorien ”Frie forsøg”.

Temaerne er besluttet for en treårige periode; 2017-19. De er dermed gengangere fra sidste år og vil også være temaer til næste år.

Projekter inden for de to områder vil blive prioriteret højere end projekter i kategorien ”Frie forsøg”.

Du kan læse mere om temaerne for årets pulje her.

Vær opmærksom på, at projekter af større og teknisk karakter, rettet mod de fælles brugergrænseflader, ikke hører under denne pulje, men skal ansøges om via puljen for fælles brugergrænseflader. Næste ansøgningsfrist til puljen for fælles brugergrænseflader er i foråret 2019.

Ansøgning

Ansøg om støtte til dine gode projektidéer senest onsdag d. 3. oktober 2018, kl. 12.

Vejledning til ansøgning og ansøgningsskabeloner vil blive tilgængelige her på sitet ultimo august, men vil i store træk ligne materialet fra DDB’s projektpulje 2017.

Informationsmøder

I år afholdes der fælles informationsmøder om Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje og DDB’s projektpulje. På møderne kan du få information om formål, fokus og ansøgningsforløb for de to puljer og høre om, hvordan projekter under de enkelte indsatsområder kan gøre en forskel. Møderne finder sted hhv. 4. september på Herning Hovedbibliotek og 6. september på Gentofte Hovedbibliotek.

Program og tilmelding følger i august, men reserver dagen allerede nu.

Lad dig inspirere

I Projektbanken kan du se igangværende og tidligere projekter, som har fået støtte af hhv. DDB, Slots- og Kulturstyrelsen og DEFF. Brug inspirationen til at rammesætte dit eget projekt og evt. finde relevante samarbejdspartnere.

Ninna Assentoft Faurschou