Stor interesse for nye musiklicenser

35 biblioteker har siden april tilmeldt sig den nye musiklicens Medici.tv. Samtidig har nye tilmeldinger til Qello Concerts givet lokale prisfald.

""

Flere biblioteker melder positivt tilbage efter at have testet Medici.tv, som tilbyder det største online katalog af klassisk musik-, opera- og balletvideoer. Samtidig har yderligere 14 biblioteker tilmeldt sig licensen Qello Concerts, hvilket betyder, at der nu er 61 tilmeldt, og at prisen for de lokale biblioteker er faldet med 12 %.

Biblioteker roser Medici.tv for det spændende indhold

”Det er noget af det bedste, jeg har set af den type. Der er rigtig mange koncerter med store orkestre og dirigenter, ligesådan operaer og balletter, optagelser af master classes, dokumentarfilm etc. Mange optagelser er helt aktuelle. Bl.a. fandt jeg en operaopførelse fra januar i år! Den MÅ vi have”. Sådan skriver Erling Lykke, der er bibliotekar ved Aalborg Bibliotekerne, efter at have testet licensen. Generelt har tilbagemeldingerne på indholdet været positive. De 35 biblioteker, der har tilmeldt sig aftalen vil få adgang pr. 1. juli.

Stor opbakning til Qello Concerts giver lokale prisfald

14 nye biblioteker har i forbindelse med udbuddet af Medici.tv valgt at tilslutte sig Qello Concerts, som indeholder koncerter og dokumentarer fra de største kunstnere fra 1920’erne og frem. De nye tilmeldinger betyder et prisfald hos de enkelte tilmeldte biblioteker med 12 %.

I alt er 61 biblioteker nu tilmeldt, og siden vi først tilbød licensen, er prisen samlet set faldet med næsten 60 % for de lokale biblioteker.

Afspil berømte koncerter i biblioteksrummet

Begge musiklicenser har en række gode og spændende formidlingsmuligheder. Biblioteker med Qello Concerts har offentlige fremførelsesrettigheder, hvilket betyder, at I må afspille koncerterne i biblioteksrummet – for eksempel til events. Samme rettigheder gælder også for store dele af indholdet i Medici.tv, men der er enkelte begrænsninger, som I kan læse mere om i ERMS.

Har I gode idéer til nye musikprodukter?

På grund af den store interesse og efterspørgsel på musiklicenser vil vi i DDB se nærmere på produkter, der tilbyder digitaliserede noder. Derudover er I altid velkomne til at henvende jer til os med gode idéer til nye produkter. I kan kontakte Dorte Thuesen via kontaktboksen til højre.

Dorte Birkegaard Thuesen