Nyt servicekoncept sikrer effektivt indkøbssamarbejde

I DDB har vi udarbejdet et nyt servicekoncept for tekstlicenser, der skal gøre indkøbssamarbejdet mellem jer på bibliotekerne og os i DDB mere effektivt.

""

Indkøbssamarbejdet i DDB indebærer indkøb, administration og forhandling af digitale materialer til folkebiblioteker med henblik på at give jer adgang til mest muligt relevant indhold til lavest mulige priser og på bedst mulige betingelser. Det nye servicekoncept er lavet i forlængelse af indkøbssamarbejdet, men omhandler udelukkende tekstlicenserne og skal sikre, at samarbejdet mellem os i DDB og jer på bibliotekerne foregår så effektivt som muligt.

Nye arbejdsgange i tilmeldingsprocessen

Det nye servicekoncept gør det muligt for os at åbne for halvårlige tilmeldinger. Sidste år oplevede vi, at flere biblioteker ønskede at tilmelde sig licenser efter tilmeldingsfristen. Løbende eftertilmeldinger kræver et stort administrativt arbejde, og derfor vil vi fremover imødekomme jeres ønsker ved at åbne op for halvårstilmelding, hvis vi oplever stor efterspørgsel fra jer på en given licens.

Licenshåndtering i ERMS

Det nye servicekoncept indebærer, at I på bibliotekerne har ansvar for at sætte jer ind i licenshåndteringssystemet ERMS. I ERMS skal I bl.a. selv sørge for at tilmelde jer eller afvise aftaler samt løbende opdatere jeres IP-adresser og/eller kontaktoplysninger. Da jeres tilmeldinger i ERMS er bindende, er det også vigtigt, at I kun tilmelder jer de aftaler, I ønsker.

Mere om servicekonceptet for tekstlicenser

Servicekonceptet gælder kun for de tekstlicenser, som I indkøber via ERMS. Servicekonceptet er i hovetræk en beskrivelse af de processer, som allerede findes i forbindelse med indkøb af licenser, men som endnu ikke har været beskrevet. Konceptet omhandler følgende tre hovedaktiviteter:

1. Licensforhandling, administration og fakturering.
  2. Teknisk og licensfaglig support.
  3. Udtræk og uploader af statistik.

Læs DDB’s servicekoncept for tekstlicenser og DDB’s indkøbspolitik.

Ann Sofie Richardy