Nye medlemmer i DDB’s faggrupper

Efter åbent kald i efteråret 2017 har faggruppen for formidling samt faggruppen for indkøb fået nye medlemmer.

""

I efteråret var der ansøgningsfrist, og efter godkendelse i DDB’s koordinationsgruppe er der fra den 1. januar 2018 kommet nye medlemmer i to af DDB’s faggrupper.

I faggruppen for formidling træder Carsten Kaa fra Aarhus Kommunes Biblioteker og Helle Schønemann fra Odsherred Bibliotek og Kulturhuse ud. DDB vil gerne takke begge for deres indsats og for et godt samarbejde. De to nye medlemmer, som faggruppen byder velkommen, er Martin Campostrini og Lotte Tøstesen. Martin Campostrini er digital udvikler ved Roskilde Bibliotekerne og Lotte Tøstesen er udviklingskonsulent ved Greve Bibliotek.

I faggruppen for indkøb indtræder Vibeke Nielsen, der er projektleder ved Det Kgl. Bibliotek, i en prøveperiode indtil den 1. januar 2019. Det Kgl. Bibliotek kommer med i faggruppen, for at optimere den samlede ressourceanvendelse og koordinere de forskellige aktørers indsatser. Samarbejdet vil efterfølgende blive evalueret.

Faggruppen for IT-infrastruktur modtog ingen ansøgninger og fortsætter derfor i samme konstellation som hidtil.

Løbende rotation i faggrupperne

Faggrupperne biddrager med faglig rådgivning til DDB. De spiller blandt andet en rolle i forhold til DDB’s projekt- og driftspuljer samt udformningen af den årlige udviklingsplan for bibliotekernes nationale IT-infrastruktur. Med den løbende rotation vil DDB gerne sikre at flere biblioteker får muligheden for at byde ind på fagområderne. Samtidig er rotationen med til at etablere en bred involvering og sparring med faglige kræfter fra både store og små biblioteker i hele landet.

Næste rotation

Der er løbende rotation i DDB’s faggrupper med udgangspunkt i, at medlemmerne sidder for fire år ad gangen. Næste planlagte rotation vil foregå ultimo 2018. Vil du gerne vide mere om DDB’s faggrupper og mulighed for deltagelse, er du velkommen til at kontakte DDB via kontaktboksen til højre.

Læs om DDB’s faggrupper her.

Sofie Blinkenberg Federspiel