Høring af Udviklingsplan 2019

Et oplæg til Udviklingsplan 2019 for bibliotekernes fælles IT-infrastruktur er nu klar til høring hos bibliotekerne. Deadline for høringssvar er mandag den 22. oktober.

Med høringen vil DDB gerne have bibliotekernes holdning til prioritering af fokusområderne og projektkandidaterne i udviklingsplanen.

Udviklingsplan 2019 indeholder de udviklingsopgaver for den fælles IT-infrastruktur, som DDB bestiller hos DBC på vegne af bibliotekerne. Planen er dog skrevet med et bredt sigte på helhed og sammenhæng i forhold til udvikling af den samlede, fælles biblioteksinfrastruktur, og der vil derfor også indgå opgaver, som ikke kan finansieres eller udføres inden for udviklingsplanen.

Udviklingsplan 2019 skal bl.a. spille sammen med og understøtte vision og handleplan for Det Sammenhængende Bibliotek, som danner ramme for arbejdet med DDB CMS og den fælles app Biblioteket de næste tre år.

Fokusområder

Udviklingsplan 2019 indeholder tre fokusområder under kategorien ’Nyudvikling’, som er fortsat fra Udviklingsplan 2018, da de er centrale områder for bibliotekerne. Fokusområderne er ’Adgang’, ’Søgning’ og ’Samarbejde om infrastrukturen’.

Udviklingsplan 2019 indeholder desuden fokusområdet ’Bundne udviklingsopgaver’, der typisk vil være videreudvikling eller opgradering af eksisterende, basale funktioner i infrastrukturen.

Send jeres høringssvar

Nedenfor finder I høringsoplægget og en skabelon til høringssvar, hvor I kan kommentere de enkelte fokusområder og komme med forslag til prioritering af projektkandidaterne. Hvorvidt alle projektkandidater i sidste ende inkluderes i udviklingsplanen, afhænger af en samlet vurdering efter høringsperioden.

Høringssvar udfyldes direkte i skabelonen og sendes til postkassen ddb@slks.dk med emnet "Høringssvar". Høringsfristen er mandag den 22. oktober 2018.

Hent høringsoplæg (pdf)
Hent skabelon til høringssvar (word)

Videre proces for Udviklingsplan 2019

Når bibliotekerne har indgivet deres skriftlige høringssvar, behandler DDB’s Faggruppe for Infrastruktur de indkomne svar. Herefter bliver at et revideret oplæg af Udviklingsplan 2019 fremlagt for DDB’s Koordinationsgruppe til endelig godkendelse på møde den 5. december 2018.

Siden er sidst opdateret: 27.09.2018

Preben Aagaard Nielsen