Godt samarbejde om ny aftale med Infomedia

DDB har sammen med DEFF (Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbiblioteker) forhandlet en ny aftale på plads med Infomedia.

""

”Vi er godt tilfredse med resultatet og vil fremadrette følge udviklingen på området og ikke mindst se om vi med fordel kan videreføre samarbejdet til andre fælles aftaler” fortæller Dorte Birkegaard Thuesen, der er chefforhandler i DDB, om aftalen med Infomedia og samarbejdet med DEFF.

Samarbejdet og den nye aftale kan bl.a. sikre, at der ikke sker dobbeltbetaling i de kommuner, hvor både folkebiblioteker og ungdomsuddannelsesinstitutioner har licens til Infomedia. Det skyldes, at vi kommer til at få overblik over, hvor der sker dobbeltbetaling og derved får mulighed for i fællesskab at handle på det.

Dyveke Sijm, der er specialkonsulent og teamkoordinator i DEFF, fortæller: ”Det er første gang DEFF og DDB har siddet sammen, side om side, ved forhandlingsbordet for at løse en fælles problemstilling. Vi er glade for at have løst opgaven og samtidig have høstet positive erfaringer ved at forhandle sammen.”

Aftalen vil træde i kraft 1. januar 2019 og den endelige prismodel vil fremgå, når aftalen bliver tilgængelig til tilmelding i ERMS. Der er tale om en pilotaftale, der skal evalueres efter 1 år.

Flere gode resultater på licensområdet

I DDB bliver der i øjeblikket arbejdet på at få de årlige licensforhandlinger godt i hus - indtil nu tegner de lovende med 0% stigning på de mange licenser og prisfald på andre.

Flere af landets biblioteker tilbyder deres brugere adgang til online sprogkurser gennem Mango Languages. I forhandlingen stod Mango Languages fast på en 5% prisstigning, og DDB bad bibliotekerne om deres holdning til stigningen. Her var tilbagemeldingerne, at det var for dyrt, og at mange ville opsige aftalen. På den baggrund er det lykkes at forhandle en ny aftale med en 0% stigning.

Også ProQuest tilbyder flere licenser, som mange biblioteker har tegnet abonnement på. Licenserne giver eksempelvis brugerne adgang til store samlinger af engelsksprogede e-lærebøger. Her har vi i en årerække haft en meget lav enhedspris for alle biblioteker, og ProQuest har derfor varslet en prisstigning på op til adskillige hundrede procent i år. Efter længere tids forhandling er det lykkes at forhandle den varslede stigning ned, så bibliotekerne ikke vil opleve overgangen til en ny prismodel nær så voldsom, og det er lykkes at holde den nede på 4% på andet år af aftalen.

Efter efterårsferien vil de nye aftaler med Mango Languages og ProQuest blive lagt i licenshåndteringssystemet ERMS, hvor I på bibliotekerne kan tilmelde jer aftalerne.

Dorte Birkegaard Thuesen