Følg med i udviklingen af appen Biblioteket

Fremover vil udvikling af appen ske gennem 4-5 årlige releases. Til november bliver den første release, der indeholder fejlrettelser og forbedringer af søgning på materialetyper, rullet ud på IOS og Android.

Udvikling og vedligehold skal sikre en fortsat høj brugertilfredshed af appen, som i dag får flotte ratings i App Store og Google Play. De planlagte udviklingstiltag kan følges via Libry Guide og gennem vores nyhedsbrev ”Biblioteker på DDB CMS /appen Biblioteket”, som du tilmelder dig via vores hjemmeside.

Kommende udviklingstiltag

I løbet af november og december vil vi udrulle to releases. Opdateringerne sker automatisk, og I skal derfor ikke foretage jer noget på bibliotekerne i forbindelse med releases.

Forbedring af søgning på materialetyper
I løbet af november vil brugerne få bedre hjælp til at finde lydbøger i appen – i stedet for materialer med emneordet lydbøger. Søgeforslaget ”lydbøger (materialetype)” vil dukke op, når brugeren begynder at indtaste ordet og præsentere en visning af alle lydbøger. Initiativet er baseret på det faktum, at ”lydbøger” er den mest hyppige søgning i appen ’Biblioteket’.

Ny funktion til filtrering af søgning
Den efterfølgende release vil efter planen blive udrullet i december. Releasen vil indeholde en ny søgefiltreringsfunktion, der giver brugerne mulighed for at præcisere deres søgning. Søgefiltreringen tager udgangspunkt i de facetter, som brugeren allerede kender fra DDB CMS.

Statistik i Webtrekk
Første release i starten af det nye år vil indeholde en integration, som vil gøre det muligt for jer på bibliotekerne at trække lokale tal om appen i Webtrekk. I første omgang vil det blive muligt for jer at trække lokale tal for hvor mange gange, appen er blevet åbnet, antal unikke brugere og tracking af sidevisninger. Indtil tallene bliver tilgængelige i Webtrekk, kan I se de nationale tal for appen her

Følg med i kommende releases

I kan følge med i nyudvikling og fejlrettelser i de kommende releases i Libry Guide. Har I forbedringsforslag eller oplever I fejl, der ikke er registreret, kan I gøre opmærksomme på dette ved at udfylde denne formular i Libry Guide. Derudover vil prioriteringsgruppen fremover rådgive DDB-sekretariatet omkring appens udvikling, som de gør om DDB CMS i dag.

Derudover har vi tilføjet appen til vores nyhedsbrev for biblioteker på DDB CMS. Tilmeld dig derfor nyhedsbrevet ”Biblioteker på DDB CMS /appen Biblioteket”, hvis du gerne vil modtage tekniske nyheder omkring appen Biblioteket.

Opfølgning på informationsmøderne

I september afholdt vi i fællesskab med Redia to informationsmøder om appen i henholdsvis København og Horsens. Vi oplevede en positiv modtagelse af Biblioteket-appen på møderne, og vi håber, at I vil gøre en indsats for at formidle den til jeres brugere.

De biblioteker, der har meddelt at de ønsker markedsføringsmateriale, vil modtage det inden for de nærmeste dage – det er netop nu på vej med kørselsordningen. I kan også tilgå det digitale markedsføringsmateriale herDeltog du ikke på møderne, kan du se præsentationerne fra dagen her.

Ved spørgsmål er I meget velkomne til at kontakte projektleder Morten Maegaard Astrup via kontaktboksen til højre.

Siden er sidst opdateret: 07.11.2018

Morten Maegaard Astrup