DDB CMS: Nyt login-flow er på vej

DDB CMS får et nyt login-flow som en del af projektet ”Single sign on”. Ændringen sker med release 31 i foråret 2019.

""

Formålet med projektet Single sign on er at ensarte login-flowet på tværs af bibliotekstjenester og sikre, at brugeren ikke skal logge på igen, når de skifter fra én tjeneste til en anden.

Om det nye login-flow

Fremadrettet vil brugeren blive sendt til en selvstændig login-side, når de trykker på log ind - sådan som man kender det fra NemLog-in. Den fælles side vil skabe genkendelighed og en enkel oplevelse af at logge ind på forskellige bibliotekstilbud.

Det er muligt at style den fælles login-side i tråd med den lokale hjemmesides primære identitetsfarve. Det skal sikre en følelse af sammenhæng for brugeren.

Brugeren undgår at skulle logge ind igen

Det nye login-flow vil efter planen blive implementeret samtidigt i eReolen og DDB CMS i foråret 2019. Dermed kan brugeren gå fra DDB CMS til eReolen uden at skulle indtaste sine login-oplysninger igen.

Når eReolen og DDB CMS er på, vil det efter planen være Filmstriben samt alle proxy licenser/elektroniske ressourcer*, der som de næste tager det nye fælles bibliotekslogin i brug.

Orientering til brugerne

For at imødekomme eventuelle spørgsmål fra brugerne vil vi inden lanceringen lægge en fælles nyhed i BPI, som fortæller brugeren om det nye login.

Vi sender yderligere information ud om det nye login, når vi nærmer os.

*Proxy licenser dækker over alle de betalingsbelagte licenser/elektroniske ressourcer - såsom Gyldendals røde ordbøger, medici.tv og Europa World Plus. Alle licenserne har i dag en selvstændig login-side, som fremadrettet vil blive erstattet af det fælles login.

Ninna Assentoft Faurschou