DDB CMS: Ny version klar til test og ny openlist-service i drift

Den nye opgradering indeholder fejlrettelser til liste-funktionaliteten. Test opgraderingen til og med den 23. august.

""

Sideløbende med den nye opgradering (Release 29.1) har vi skiftet til en ny version af OpenList-servicen. Dette skift er sammen med opgraderingen med til at løse flere af de problemer, I oplever med listerne. Det betyder at:

• huskelister bliver vist korrekt
  • brugere, der hedder det samme, og som oprettes efter biblioteket er gået i produktion med den godkendte release, ikke længere får sammenblandede lister
  • brugere med navne beskyttelse, som oprettes efter biblioteket er gået i produktion med den godkendte release, ikke længere får sammenblandede lister
  • lister ikke længere vises dobbelt
  • brugerne kan tilgå alle deres lister.

Opgraderingen indeholder desuden den vigtige fejlrettelse af #3607 “Login som bruger virker ikke.” DBC patchede allerede rettelsen den 9. juli direkte på webmaster- og redaktørbibliotekernes produktionssites, som kører 4.3.1 og 4.3.4 samt de korresponderende webmaster templates.

Se detaljer i releasenotes her.

Sådan tester I opgraderingen

I kan teste listefunktionaliteterne i den nye opgradering til og med den 23. august, hvorefter vi hurtigst muligt frigiver den til drift.

Vi anbefaler at I tester med rigtige brugere for ikke at løbe ind i gamle testdata. For at gøre det, skal URL´en i Openlist domain samt værdien i Openlist Præfix under /admin/config/ding/provider/ting_openlist være den samme, som den de anvender i produktion.

For at teste, at ny-oprettede brugere med navnesammenfald nu får hver deres lister, skal I først oprette to brugere med ens navn i FBS og så logge ind med dem første gang på jeres staging site. Kom herefter forskellige materialer/titler på brugeres lister og test at listerne ikke blandes.

Se stagingversionen for dit biblioteks hjemmeside

For redaktørbiblioteker
Indsæt biblioteksnavn foran ”-stg.ddbcms.dk/” (f.eks. alleroed-stg.ddbcms.dk/).

For webmaster- og programmørbiblioteker
Hent følgende template “ding2-7.x-4.4.0-rc1-kun-test” (denne version må *IKKE* sættes i produktion).

Kommende fejlrettelse af listeproblemer

Vi arbejder på at fejlrette følgende problemer med listerne i en kommende release:

• Brugere, der er oprettet inden opgraderingen, der hedder det samme eller har navnebeskyttelse, har sammenblandede lister.
  • Brugere, der følger lister, kan ikke tilgå disse.
  • Paginering af lister, dvs. at brugere der har mere end 25 materialer på sine lister, kan IKKE bladre i den
  • Gamle listedata ligger i Drupal-databasen, der ikke længere bliver brugt.
  • Ukomplet liste (“Unable to retrieve some of the items on the list; the list may appear incomplete” samt “Missing item”).

Christel Krabbenhøft