DDB CMS: Ny release klar til test på staging

Den nye opgradering (Release 28 - Search Abstraction Layer) i DDB CMS er nu udrullet til bibliotekernes stagingmiljøer og klar til at blive testet.

Testperioden løber til og med den 19. april, og opgraderingen frigives til drift hurtigst muligt efter, at stagingperioden er udløbet.

Opgraderingen består primært af det nye søgeabstraktionslag (også kaldet Search Abstraction Layer), som er udviklet af Reload. Det nye søgeabstraktionslag til alle DBC’s brøndrelaterede services danner grundlag for en lang række andre DDB CMS-projekter.

Opgraderingen indeholder ud over søgeabstraktionslaget også moduler til app’en Biblioteket, samt enkelte fejlrettelser, primært fremkommet under den interne test. Se alle issues i opgraderingen her. I forhold til test af det ene app-modul, nemlig smartbanneret, indeholder det en fejl, vi arbejder på at rette under stagingperioden. Modulet er ikke slået til som default.

Sådan tester I det nye abstraktionslag

VIGTIGT: For at kunne teste releasen, er det vigtigt, I først ændrer søgekonfigurationerne. Det er vigtigt med en generel test af alt vedrørende søgning, filtrering, sortering, rankering og visning med/uden stort søgefelt, med/uden søgeprofiler, for anonyme og indloggede brugere osv. Desuden bør I teste brug af forside-karruseller (vis/opret/flyt) og nyheder/arrangementer/sider med tilknyttede materialer samt alle lånerstatus-siderne.

Læs manualen her

Se stagingversionen for dit biblioteks hjemmeside

For redaktørbiblioteker
Indsæt biblioteksnavn foran ”-stg.ddbcms.dk/” (f.eks. alleroed-stg.ddbcms.dk/).

For webmaster- og programmørbiblioteker
Hent følgende template “ding2-7.x-4.3.0-kun-test” (denne version må ikke sættes i produktion).

Tilmeld dig det nye nyhedsbrev for biblioteker på DDB CMS

For at kunne informere hyppigere i forbindelse med vores udrulningsplan har vi oprettet et nyt nyhedsbrev til biblioteker på DDB CMS. Fremover vil vi sende nyheder med information om DDB CMS-releases ud via dette nyhedsbrev, og det er derfor vigtigt, at I tilmelder jer nyhedsbrevet, hvis I har DDB CMS.

Tilmeld dig nyhedsbrevet via DDB’s hjemmeside her

Siden er sidst opdateret: 13.04.2018

Christel Krabbenhøft