12 projekter får støtte fra DDB’s projektpulje 2017

Hvordan kan nye teknologier berige biblioteksoplevelsen? Dette vil blive undersøgt og afprøvet blandt nogle af de i alt 12 projekter, der har modtaget tilskud fra DDB’s projektpulje 2017.

""

DDB modtog 25 ansøgninger til projektpuljen 2017 og har i alt tildelt 4.690.605 kr. til 12 projekter under fire temaer.

Nye teknologier til berigelse af biblioteksoplevelsen

Hvordan kan nye teknologier bidrage til at skabe sammenhæng mellem bibliotekernes værker og emner samt supplere dem med yderligere information? Et af temaerne for projektpuljen 2017 er "Ny teknologi til berigelse af biblioteksoplevelsen" og nogle af de projekter, der har fået tilsagn, vil undersøge og afprøve, hvordan teknologier som virtual reality, argumented reality og robotteknologi kan anvendes til formidling og berigelse af biblioteksoplevelsen.

Støttede projekter

Projekt ”Augmented Reality i Biblioteket” ved Herlev Bibliotek

Projekt ”Ny teknologi i biblioteksrummet” ved Frederiksberg Kommunes Biblioteker

Projekt ”Real or fake news? – Et socialt læringsspil i virtual reality” ved Viborg Bibliotekerne

Projekt ”Verdens klogeste bibliotekar?” ved Aarhus Kommune, ITK

Biblioteket tæt på borgerens digitale hverdag

Hvordan kan bibliotekerne nå borgerne i en stadig mere digital hverdag? Et andet af temaerne er ”Biblioteket tæt på borgerens digitale hverdag”, og DDB har i 2017 givet midler til projekter, der baner vejen for et digitalt mere nærværende bibliotekstilbud. Der er eksempelvis tildelt midler til projekter, som arbejder med videoformidling på sociale medier, widgetløsninger på eksterne platforme og lokal forankring på hospitaler og i børnehaver.

Støttede projekter

Projekt ”BørnehaveReolen” ved Herning Bibliotekerne

Projekt ”Digital kampagne for Litteratursiden” ved Roskilde Bibliotek

Projekt ”Fang brugeren i søgeflowet” ved Frederiksberg Kommunes Biblioteker

Projekt ”eReolen i den digitale hverdag” ved eReolen, ITK Aarhus

Videreudvikling og bedre lokal forankring af Biblioteksproduceret Indhold (BPI)

Under puljens tema ”Videreudvikling og bedre lokal forankring af Biblioteksproduceret Indhold (BPI)” har DDB givet midler til projektet ”Redaktionelt samarbejde om Biblioteksproduceret Indhold” ved Tårnby Kommunes Hovedbibliotek, der arbejder videre med BPI’s indholdsorganisering og lokale forankring for at understøtte servicens potentiale for formidling på bibliotekerne.

Frie forsøg

Under temaet frie forsøg har DDB tildelt midler til følgende tre projekter:

Projekt ”eReolen Global integration i eReolen og eReolen Go” ved eReolen, ITK Aarhus

Projekt ”Retrodigitalisering af faglitteratur” ved Københavns Biblioteker

Projekt ”Vi ved, hvad I vil ha’” ved Randers Bibliotek