To nye medlemmer søges til DDB’s faggruppe for formidling

Arbejder du med eller har du en holdning til digital formidling? Så er det måske dig, vi leder efter. DDB søger to repræsentanter til at indgå i faggruppen for formidling, hvoraf den ene gerne må komme fra et af centralbibliotekerne. Ansøgningsfrist: 6. april, kl. 12.

Faggruppen for formidling er med til at sætte rammerne for DDB-bibliotekernes fremtidige formidling i den digitale virkelighed. I 2017 har vi i DDB fokus på at styrke den gode brugeroplevelse på bibliotekernes digitale platforme, og det er dermed også et fokus i faggruppen for formidling.

Mere konkret arbejder faggruppen for formidling med at:

• stille forslag til fælles formidlings- og udviklingsinitiativer
  • koordinere formidlings- og udviklingsinitiativer
  • levere input til den strategiske udvikling af netbibliotekerne og andre DDB-relevante formidlingsområder
  • levere input til prioritering af initiativer (fx markedsføring, metadata, brugerinddragelse, co-creation, sociale medier)
  • rådgive sekretariatet løbende om diverse projekter, i forhold til at sikre bedst mulig forankring i sektoren.

Af tilbagevendende opgaver skal faggruppen være med til at drøfte og kvalitetssikre fokuspunkter fra DDB’s Releaseplan 2018 samt vurdere puljeansøgningerne, levere input til DDB’s strategiske indsatsområder og sikre et tilstrækkeligt brugerfokus.

Faggruppen for formidling igangsatte i 2016 et indsatsområde, der handler om at styrke formidlingen af de digitale licenser. Dette indsatsområde arbejdes der videre med 2017 ud.

Møder og betjening af formidlingsgruppen

Der afholdes møder 3-6 gange om året, og faggruppen betjenes af DDB–sekretariatet. Det første møde i år bliver afholdt den 26. april.

Ansøgnings- og behandlingsproces

Ansøgere skal indstilles af bibliotekets leder og biblioteket skal være tilmeldt DDB. Ansøgningsfristen er torsdag den 6. april, kl. 12.

På baggrund af ansøgningerne laver sekretariatet en indstilling til koordinationsgruppen, som endeligt vælger og godkender de to nye medlemmer. Ved udpegelse af medlemmer af faggrupperne skal det sikres, at der er en bred inddragelse af kommunerne.

Vi glæder os til at modtage jeres ansøgninger!