Program for fællesmødet på søgeprojektet

Du kan stadig nå at tilmelde dig det første fællesmøde på søgeprojektet den 22. februar, hvor programmet og den første brugerundersøgelse nu ligger klar. Tilmeldingsfristen er mandag den 13. februar.

På fællesmødet præsenterer DDB rammerne for søgeprojektet. Herefter går vi i dybden med bibliotekernes søgning, som den ser ud i dag, og de udfordringer, som brugerne oplever.

Vi vil blandt andet tage afsæt i en brugerundersøgelse på DDB CMS, lavet af Ole Gregersen fra firmaet Optuner. Du kan allerede nu læse rapporten med brugerundersøgelsen.

Hent brugerundersøgelsen af søgningen på DDB CMS (åbner som pdf)

Hent brugerundersøgelsen af bibliotek.dk (åbner som pdf)

Endelig vil vi på en workshop have fokus på løsningsforslag til, hvordan søgning på DDB CMS kan optimeres i forhold til brugernes behov og forventninger. Se det fulde program nederst på siden.

Tilmeld dig

Alle interesserede fra Folkebibliotekerne og Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbibliotekernes er velkomne på dagen.

Tilmeld dig til og med mandag den 13. februar på siden her. (Oplever I problemer med linket, send da gerne en mail til ddb@remove-this.slks.dk for at tilmelde jer).

Om søgeprojektet

Søgeprojektet er ledet af DDB og skal sikre en koordineret indsats og udvikling på søgeområdet for DDB CMS og bibliotek.dk. Projektet tager først og fremmest udgangspunkt i eksisterende planer og ønsker til området, som er meldt ind af bibliotekerne.

Projektet indledes med en række brugerundersøgleser samt en analyse af statistikken på området. Det skal være en hjælp til at kvalificere løsningsforslagene og prioriteringen på området.

Program for fællesmødet

09.30 - Morgenmad

10.00 - Introduktion til dagen og rammerne for søgeprojektet, v. Glenn Leervad-Bjørn, DDB

10.30 - Initiativer under søgeprojektet: Hvad kan vi gøre i DDB CMS? v. Rolf Madsen, DDB

11.00 - Gennemgang af brugerundersøgelse: ”Søgning på bibliotekets hjemmeside: Fra Google-søgning til webshop-forventning.” v. Ole Gregersen, Optuner

12.00 - Frokost

13.00 - Status for søgeservices: Hvad kan vi i dag? v. DBC

13.15 - Workshop: Løsningsforslag: Hvordan kan søgning på DDB CMS matche brugernes behov?

14.45 - Afrunding

Sted: Charlottehaven, Hjørringgade 12C, 2100 København Ø