Onlinekurser i Webtrekk

Der er nu åbnet for tilmelding til KPI Index's grundkurser i det nye webanalyseværktøj Webtrekk. Der afvikles to online grundkurser af en times varighed.

Webtrekk Grundkursus 1: Brugergrænsefladen

Kurset giver en introduktion til Webtrekk-værktøjet. Introduktionen omfatter en grundlæggende forståelse af, hvad webanalyse er, hvad formålet med webanalyse er, og hvilke begrænsninger det har.

• Hvad er det Webtrekk gør?
  • Forudsætninger for brug af Webtrekk
  • Hvordan anvender man brugergrænsefladen?
  • Grundlæggende brug af rapporter

Afholdes online
Onsdag d. 31. januar 2018, kl. 10-11
Onsdag d. 7. februar 2018, kl. 10-11

Undervisningsindhold
Der tages udgangspunkt i en generel tilgang til Webtrekk-værktøjet, hvor begreber, rapporter og brug af brugergrænsefladen gennemgås på et overordnet niveau.

Ved udgangen af kurset er det målet, at brugerne autonomt kan logge ind i værktøjet, og at de kan navigere i brugergrænsefladen. Bemærk, at login-informationerne til Webtrekk først bliver sendt efter gennemførelse af grundkursus 2.

Forudsætninger
Forudsætningen er, at man kender til redigering og vedligeholdelse af hjemmesider, men det er ikke nødvendigt at have tidligere erfaring med Webtrekk.

Målgruppen for kurset er alle, også personer, der tidligere har arbejdet med Webtrekk, da kurset repeterer mange ting, der normalt undervises i på længere sessioner, og som sætter mere struktur på brugernes viden og tilgang til Webtrekk-værktøjet.

Webtrekk Grundkursus 2: Hvad kan webanalyse gøre for mig?

Kurset giver en indsigt i, hvordan Webtrekk kan anvendes i hverdagen. Kurset etablerer en kobling mellem ens behov, hjemmesidens virkelighed og Webtrekk-værktøjets data og viden. Gennemførelse af Grundkursus 1: Brugergrænsefladen er en forudsætning.

• Hvad kan webanalyse gøre for mig?
  • Success med webanalyse: Forudsætninger og afhængigheder
  • Typiske opgaver og udfordringer
  • Opgavespecifik tilgang til webanalyse
  • Spørgsmål og opsummering

Afholdes online
Torsdag d. 1. februar 2018, kl. 10-11
Torsdag d. 8. februar 2018, kl. 10-11

Undervisningsindhold
Der tages udgangspunkt i en række gængse behovsscenarier som eksempelvis afdækning af ens trafikkilder, navigation og brug af sitet, søgning, herunder materialesøgning samt kendskab til brugerne. Der arbejdes med simplificeret analysemetode, hvor brugerne introduceres til en webanalyseorienteret tankegang, som skal sætte brugerne i stand til at stille de rigtige spørgsmål og få dem besvaret ved at kigge i de rigtige rapporter. Der undervises ligeledes i et helhedssyn, hvor faktorer, der ikke indikeres af data, såsom ferier eller afvigende adfærd, skal tages i betragtning.

Forudsætninger
Forudsætning for kurset er gennemførelse af Grundkursus 1: Brugergrænsefladen. Det er nødvendigt med et kendskab til Webtrekk-interfacet, en forståelse af begreberne i hjemmesiden og en fornuftig forståelse for hjemmesiden. Målgruppen er alle, der ønsker at arbejde med webanalyse med henblik på at anvende informationerne hands-on.

Kursernes login-informationer

Kursusdeltagerne vil 1-3 arbejdsdage før kurset modtage en invitation med kursets logininformationer til GoToMeeting. Der vil kunne stilles spørgsmål skriftligt, og kurserne kan blive optaget med henblik på, at stille kurserne til rådighed efterfølgende.

Tilmelding

Tilmeldingsfristen for alle kurserne er fredag d. 26. januar 2018. Grundkurset er berammet til et vist antal kursister, hvor tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet.

Tilmelding til Webtrekk grundkurserne via dette link.

Adgang til Webtrekk

For de biblioteker, som har gennemført de to grundkurser, vil der i forlængelse heraf blive fremsendt et fælles brugerlogin til bibliotekets Webtrekkstatistik. Brugerloginet vil blive sendt til den persons email, som I noterer først i tilmeldingsskema, dvs. kursusdeltager 1.

Siden er sidst opdateret: 09.01.2018

Christel Krabbenhøft