Nyt om bibliotekernes fælles app

Eksisterende funktioner skal forbedres og yderligere funktioner tilføjes, før den nye fælles biblioteks-app bliver lanceret. Sådan lyder beslutningen fra DDB på baggrund af bibliotekernes tilbagemeldinger på testversionen.

DDB har arbejdet på at udvikle en ny app til bibliotekerne, der skal afløse den eksisterende app, som kun anvendes af 15 biblioteker. Den nye app er rettet mod, at alle brugere på samtlige folkebiblioteker kan anvende app’en uden omkostninger for bibliotekerne. Samtidig er app’en baseret på Den åbne platform, hvilket skal gøre det nemmere fremadrettet at få udviklet og tilføjet yderligere funktioner til app’en.

I første omgang skal app’en opfylde brugernes basale biblioteksbehov i form af søgning, reservering og lånerstatus samt åbningstider, nyheder og arrangementer på brugernes foretrukne bibliotek.

En forbedret løsning

På baggrund af de tilbagemeldinger vi har modtaget på testversionen af app’en, fra bl.a. testbiblioteker og de netop afholdte dialogmøder, vil vi forbedre nogle af de nævnte funktioner og desuden inkludere yderligere funktioner i app’en, før den lanceres.

Eksempelvis er e-materialer ikke medtaget i testversionen, ligesom søgefunktionen kun viser resultater fra søgning i den nationale base, men ikke lokale beholdningsoplysninger.
 Begge dele vil der blive rettet op på i den nye version.

Ny testperiode og lancering

Ved opstart af udviklingsarbejdet meldte en række biblioteker sig til test i udviklingsforløbet. Med forlængelse af udviklingsperioden ønsker DDB at udvide kredsen af testbiblioteker. Interesserede biblioteker opfordres derfor til at melde sig som testbibliotek. Testperioden vil af gode grunde ligge før lanceringen og forventes at forløbe over flere omgange.

Det tilstræbes at lancere app’en inden sommerferien. Efter lanceringen skal brugerundersøgelser bidrage til den efterfølgende videreudvikling af app’en for derved at sikre, at funktioner som tilføjes lever op til brugernes behov. I den forbindelse vil DDB løbende inddrage bibliotekerne i de mere konkrete udviklingstiltag.

Skal dit bibliotek være med til at teste?

Ønsker man at melde sig som testbibliotek eller har man spørgsmål, så kontakt Preben Aagaard Nielsen via kontaktinformation i boksen til højre.