DDB orienterer om den nye rammeaftale for folkebibliotekernes brug af bogomslag

Rammeaftalen om bibliotekernes digitale brug af bogomslag (bogforsider) er blevet genforhandlet. En ny rammeaftale er trådt i kraft, og bibliotekerne har nu fået udvidede anvendelsesmuligheder for brug af bogomslag.

Bibliotekerne kan bruge bogomslag i overensstemmelse med vilkårene i rammeaftalen, når de enkelte biblioteker (bibliotekskommuner) har tilsluttet sig rammeaftalen ved henvendelse til rettighedshaverforvaltningsorganisationen VISDA. Dette bør ske hurtigst muligt.

Rammeaftalen gælder for kommunernes biblioteker, dvs. for både folkebiblioteker og de pædagogiske læringscentre. Når folkebiblioteket (bibliotekskommunen) har tilsluttet sig rammeaftalen, omfatter den automatisk også kommunens pædagogiske læringscentre. Dog bør folkebiblioteket (bibliotekskommunen) orientere de pædagogiske læringscentre, når biblioteket har tilsluttet sig aftalen.

DDB har udarbejdet en redegørelse/vejledning om rammeaftalen for brug af bogomslag og offentliggør samtidig rammeaftalen. I vejledningens pkt. 3.2. står der, hvordan bibliotekerne tilslutter sig rammeaftalen.

Læs redegørelse og vejledning her (pdf)
Læs rammeaftalen her (pdf)

Tilslutning til rammeaftalen
Tilsagn om tilslutning til rammeaftalen skal meddeles af en person, der er tegningsberettiget til at binde pågældende bibliotekskommune. Tilsagn gives ved at sende en mail til VISDA’s hovedmail mail@remove-this.visda.dk, hvorefter tilslutningen registreres i deres system.

Siden er sidst opdateret: 18.01.2018

Nancy Husain