DDB CMS: Ny version klar på staging

Se og (gen-)test det nye design på bibliotekernes stagingmiljøer, hvor den seneste version nu ligger klar. Versionen indeholder fejlrettelser affødt af testen af 2017-1.

DDB CMS-opgraderingen 2017-1 har været ude i test hos bibliotekerne i fire uger. Som tidligere udmeldt har den lange stagingperiode muliggjort en udrulning af version 2017-1.1 på stagingmiljøerne, der indeholder fejlrettelser affødt af testene. Den nye version ligger nu klar i bibliotekernes stagingmiljøer, hvor designet kan ses og (gen-)testes.

Kort frist for test af ny version

Den nye version kan testes frem til den 9. november. Testperioden er forlænget, da fejl på interne testmiljøer har skubbet udrulning af version 2017-1.1. Testen af den nye version holdes dog kort, da test af 2017-1 har identificeret de mest graverende fejl, som er rettet i den nye version. Det forventes derfor, at opgraderingen kan blive rullet ud i drift umiddelbart efter stagingperiodens afslutning.

Som vanligt følger der en vejledning med opgraderingen, som det er vigtigt, at I læser grundigt.

Se stagingversionen for dit biblioteks hjemmeside

For redaktørbiblioteker
Indsæt biblioteksnavn foran ”-stg.ddbcms.dk/” (fx alleroed-stg.ddbcms.dk/).

For webmaster- og programmørbiblioteker
Hent følgende template “4.0.1rc4-kun-test” (som navnet antyder, må denne ikke sættes i produktion).

Vejledninger

Billedformater
Det nye design stiller nogle anderledes krav til billedformater, hvis de skal vises optimalt. Se oversigten over de forskellige billedstørrelser. Med det nye design får man også mulighed for manuel beskæring af billeder (cropping), så de passer til ens behov.

E-ressourcemodulet
For at redaktør- og webmasterbibliotekerne kan bruge modulet skal det aktiveres af jeres leverandør. Læs manualen om opsætningen af modulet.

Panels in Place – vælg selv rækkefølgen af moduler på forsiden
Med ”Panels in Place”-modulet får alle biblioteker mulighed for at vælge, hvor de forskellige moduler skal vises på forsiden. For at bruge modulet skal man have rettigheder som lokaladministrator. Inden brug skal der foretages en tilføjelse til brugergrænsefladen (/admin/config/user-interface/ipe-filter). Se manualen til Panels in place.

Søgefelt - vælg mellem lille/stor søger
Med den nye opdatering kan man vælge mellem lille og stort søgefelt. Hvis man vælger stor søger, kommer der en ekstra fast forankret søgebjælke i toppen af siden. I det store søgefelt kan søgeresultatet filtreres efter profiler. Søgningerne filtreres efter materialetype, men man har også mulighed for at tilføje sine egne kriterier. Vælger man at beholde det lille søgefelt, vil det være en integreret del af den faste topmenu, og det vil derfor kun være en enkelt bjælke, der fast er forankret i toppen af sitet.
Læs vejledning til skift af søger.

Mobilesearch
Ny funktion der sikrer, at man kan sende åbningstider samt nyheder og arrangementer til den nye DDB app. Modulet er aktiveret for redaktør- og webmasterløsningerne. Det er også konfigureret med den unikke nøgle, der skal bruges - webmasterløsninger kan se den under /admin/config/ding/mobilesearch/content-export/plugin. Man kan vælge, at en nyhed eller et arrangement ikke skal vises i app'en. Det gør man ved at fjerne fluebenet i "Push to Mongo" under fanen ”Flag” i bunden af siden. Læs manualen til modulet.

Vigtig information om WYSIWYG-kampagner

Det nye tema understøtter ikke WYSIWYG-kampagner.  Sådanne kampagner bør slettes og oprettes nye. Se eksempel på en WYSIWYG-kampagne.

Om opgraderingen

Opgraderingen (2017-1 releasen) indeholder, ud over nyt design til DDB CMS, en række fejlrettelser og flere generelle forbedringer. Her kan blandt andet fremhæves:

• et nyt e-ressourcemodul, som er skræddersyet til at formidle bibliotekets elektroniske ressourcer
  • beholdningsoplysninger for FBS-biblioteker med op til syv niveauer, herunder materialegruppe, DK-5 tal og forfatternavn
  • et nyt modul, ”Panels in Place”, som gør det muligt at bytte om på rækkefølgen af elementer på forsiden
  • en åbningstidsknap i toppen, så brugerne altid let kan finde åbningstider
  • en søgefunktion specifikt til arrangementer
  • en genvejsmenu i toppen, så låneren altid hurtigt kan danne sig et overblik over reserveringer, som er klar til afhentning, overskredne lån osv.
  • et nyt søgemodul, der gør et muligt at lave prædefinerede søgeprofiler, så brugeren får mulighed for at søge i en afgrænset del af bibliotekets materialesamling.

Se alle forbedringer og fejlrettelser, der kommer med i den nye opgradering.

Ved spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte projektleder Christel Krabbenhøft via kontaktboksen til højre.

Christel Krabbenhøft