DDB CMS: Ny opgradering klar på staging

2017-1 opgraderingen ligger nu klar på bibliotekernes stagingmiljøer, hvor det nye design kan ses og testes.

Med opgraderingen får biblioteker på DDB CMS et mere visuelt, fængende og brugervenligt design samt helt nye moduler og funktioner. Stagingperioden løber i fire uger frem til den 1. november. Da stagingperioden er dobbelt så lang som vanligt, foretages der i løbet af perioden en genudrulning (2017-1.1) med rettelse af de mest graverende fejl.

Om opgraderingen

Opgraderingen indeholder, ud over nyt design til DDB CMS, en række fejlrettelser og flere generelle forbedringer. Her kan blandt andet fremhæves:

• Et nyt e-ressourcemodul, som er skræddersyet til at formidle bibliotekets elektroniske ressourcer.
  • Beholdningsoplysninger for FBS-biblioteker med op til syv niveauer, herunder materialegruppe, DK-5 tal og forfatternavn.
  • Et nyt modul, ”Panels in place”, som gør det muligt at bytte om på rækkefølgen af elementer på forsiden.
  • En åbningstidsknap i toppen, så brugerne altid let kan finde åbningstider.
  • En søgefunktion specifikt til arrangementer.
  • En genvejsmenu i toppen, så låneren altid hurtigt kan danne sig et overblik over reserveringer, som er klar til afhentning, overskredne lån osv.
  • Et nyt søgemodul, der gør det muligt at lave prædefinerede søgeprofiler, så brugeren får mulighed for at søge i en afgrænset del af bibliotekets materialesamling.

Se stagingversionen for dit biblioteks hjemmeside

For redaktørbiblioteker
Indsæt biblioteksnavn foran ”-stg.ddbcms.dk/” (fx https://alleroed-stg.ddbcms.dk/

For webmaster- og programmørbiblioteker
Hent følgende template “4.0.0-kun-test” (som navnet antyder, må denne ikke sættes i produktion).

Vejledninger

Billedformater
Det nye mere visuelle design stiller nye krav til billedformater. For at billederne vises optimalt, er det vigtigt at følge de nye formater. Se oversigten over de forskellige billedstørrelser.
Med det nye design får man også mulighed for manuel beskæring af billeder (cropping) i backenden, så de passer ens behov. Læs vejledningen til beskæring.

E-ressourcemodulet
E-ressourcemodulet er et nyt modul, der er skræddersyet til at formidle e-bøger og medier. For at redaktør- og webmasterbibliotekerne kan bruge modulet skal det aktiveres af leverandøren. Læs vejledningen til opsætningen af modulet.

Panels in place – vælg selv rækkefølgen af moduler på forsiden
Med Panels in place-modulet får alle biblioteker mulighed for at vælge, hvor de forskellige moduler skal vises på forsiden. For at bruge modulet skal man have rettigheder som lokaladministrator. Læs vejledningen til Panels in place.

Søgefelt - vælg mellem lille eller stort felt
Med den nye opdatering kan man vælge mellem et lille eller et stort søgefelt. Hvis man vælger det store søgefelt, kommer der en ekstra fast forankret søgebjælke i toppen af siden. I det store søgefelt kan søgeresultatet filtreres efter materialetype, men man har også mulighed for at tilføje sine egne søgekriterier.  Vælger man at beholde det lille søgefelt, vil det være en integreret del af den faste topmenu, og det vil derfor kun være en enkelt bjælke, der fast er forankret i toppen af sitet, hvilket er en fordel på mobil- og tabletvisning.
Læs vejledningen til skift af søger.

Ding Mobilesearch – send indhold til den nye app
Ding Mobilesearch er et nyt modul, der sikrer, at man kan sende åbningstider samt nyheder og arrangementer til den kommende app ”Mit bibliotek”. Modulet er aktiveret for redaktør- og webmasterløsningerne. Læs vejledningen til modulet.

Vigtig information om WYSIWYG-kampagner

Det nye tema understøtter ikke WYSIWYG-kampagner. Se eksempel på en WYSIWYG-kampagne her. Sådanne kampagner bør slettes og oprettes på ny.
Læs vejledningen til WYSIWYG-kampagner.

Prioritering af issues

Når der oprettes en sag, er det vigtigt at overveje, hvor graverende fejlen er og markere prioriteringen. Fejl, der er markeret med urgent og high, kommer med i 2017-1.1 opgraderingen, mens de resterende fejl skubbes til 2017-2 opgraderingen.

Se komplet liste over forbedringer og fejlrettelser, der kommer med i 2017-1.
Se liste over forbedringer og fejlrettelser, der kommer med i 2017-1.1.

Hvornår udrulles opgradering til produktion?

Hurtigst muligt efter stagingperioden, forventeligt i uge 45.

Ved spørgsmål er man meget velkommen til at kontakte projektleder Christel Krabbenhøft via kontaktboksen til højre.

Siden er sidst opdateret: 04.10.2017

Christel Krabbenhøft