Nyt fra indkøbsområdet: Vær med til at evaluere DDB’s indkøbspolitik

DDB’s indkøbspolitik bliver evalueret til efteråret. Bibliotekerne får i den forbindelse mulighed for at komme med deres mening om politikken og fremsætte eventuelle ønsker til samarbejdet fremover.

I løbet af juni får bibliotekerne tilsendt et kort spørgeskema om DDB’s indkøbspolitik, der giver mulighed for at komme med inputs og ønsker til forbedringer.
Faggruppen for indkøb har været med til at formulere indkøbspolitikken og er også med til at forme evalueringen. En del af det går på at spørge bibliotekerne bredt om deres tilfredshed og samarbejdet generelt.

Mere om indkøbspolitikken
Indkøbspolitikken er blevet til for at skabe rammerne for DDB’s forhandlere, så de kan sikre de bedste og mest fornuftige aftaler på vegne af bibliotekerne. Det indebærer blandt andet, at DDB ud over pris også skal have fokus på at sikre de bedste licensbetingelser, for eksempel minimumskrav om fjernadgang, metadata og ikke mindst statistik.

I politikken er det også fastsat, at minimum ti biblioteker skal købe en licens, før DDB forhandler den. Det skal sikre, at DDB’s ressourcer bliver udnyttet bedst muligt og ikke bliver brugt på aftaler, som kun ganske få biblioteker vil tilslutte sig og have glæde af.

Læs indkøbspolitikken (pdf)

Om faggruppen for indkøb
Faggruppen for indkøb består af to repræsentanter fra centralbibliotekerne samt tre repræsentanter fra de øvrige biblioteker. Gruppen mødes ca. fire gange om året og drøfter emner under digitalt materialevalg samt understøtter DDB’s forhandlinger.

Faggruppen har netop fået Pernille Schaltz, bibliotekschef på Herning Bibliotekerne, som medlem i gruppen. Faggruppen manglede efter et jobskifte blandt en af gruppens tidligere medlemmer en repræsentant fra centralbibliotekerne og har efter en samlet indstilling fra centralbibliotekerne valgt Pernille som medlem.

Se gruppens medlemmer og læs kommissoriet her