Nye statistikmuligheder i ERMS: Virker jeres kampagner?

DDB har sørget for, at bibliotekerne kan få adgang til deres egne brugstal direkte fra leverandørerne på udvalgte digitale tekstlicenser. Det gælder fx PressReader og Zinio, hvor loginoplysninger til leverandøren nu ligger klar i ERMS.

Den nye mulighed kan blandt andet bruges, hvis der er lagt ekstra kræfter i at synliggøre og formidle en bestemt licens. Så kan adgangen til den løbende brugsstatstik hos leverandøren gøre det muligt at følge med og evaluere på, om indsatsen har den ønskede virkning.

I praksis har bibliotekerne fået login-oplysninger på de udvalgte licenser i ERMS og kan med det logge ind hos leverandøren og få alle tilgængelige brugstal.

Bedre statistik direkte i ERMS fra årsskiftet

Løsningen er midlertidig, for målet er at få den løbende brugsstatistik direkte ind i ERMS - i et standardformat og overskueligt præsenteret. Fra årsskiftet bliver det derfor muligt at se standardiseret statistik på månedsbasis fra de store udenlandske leverandører - fx fra Gale-Cengage Learning og EBSCO - direkte i ERMS.

Det er dog ikke alle leverandører, som endnu er i stand til at levere standardiserede tal på månedsbasis. De leverandører er der – så vidt muligt - i stedet lavet aftale om at få logins til alle tilgængelige brugstal, så bibliotekerne som alternativ selv kan gå ind og se tallene.

Der er login til følgende 24 licenser:

• Credo Reference
  • Safari Tech Books
  • Europa World Plus
  • Zinio

Logins til disse licenser ligger klar i ERMS nu.

Dorte Birkegaard Thuesen