Nye forhandlinger om bogforsider

DDB er startet forhandlinger med CopyDan om bibliotekernes digitale brug af bogforsider. I forhandlingerne har DDB fokus på at udvide mulighederne for at bruge bogforsiderne.

Med den nuværende aftale har bibliotekerne lov til at anvende bogforsider på deres lokale hjemmesider og på fælles bibliotekstjenester. Bibliotekerne har dog længe efterspurgt en bedre ordning for brug af bogforsider i deres formidling.

Det er derfor positivt, at der nu er taget hul på en genforhandling af aftalen med rettighedshaverne.

Forældede elementer i aftalen

Den gældende aftale sætter en række begrænsninger for brugen af bogforsider. Blandt andet må bogforsiderne kun benyttes på bestemte platforme og må derfor ikke vises på f.eks. storskærme.

DDB peger derfor i forhandlingerne på en række udvidede muligheder for at bruge bogforsiderne både digitalt og analogt. DDB har i den forbindelse spurgt bibliotekerne, om de forslåede muligheder er dækkende.

Mere om aftalen

Den oprindelige aftale er indgået i 2006 mellem CopyDan og KL. Det er KL, der nu har overdraget administrationen af aftalen til DDB og bedt DDB genforhandle den. DDB har sendt en forespørgsel direkte til bibliotekerne om deres ønsker til anvendelsesmuligheder for bogforsider til brug i de videre forhandlinger.

Læs den gældende aftale mellem KL og CopyDan her