Årsstatistik kommer til marts

Hvor meget blev de digitale tekstlicenser på landets biblioteker brugt i 2015? Det spørgsmål bliver besvaret til marts, hvor statistikken vil ligge klar i bibliotekernes selvbetjeningsmodul til digitale tekstlicenser - ERMS.

Til marts ligger brugstallene for hele 2015 klar i ERMS til landets biblioteker. Her vil det eksempelvis fremgå, hvor mange der læste magasiner i Zinio, og hvor mange søgninger der blev lavet i Infomedia.

Når tallene er klar, kan landets biblioteker b.la. benytte dem i en årsberetning for 2015 og til at evaluere på indsatsen for at synliggøre tilbuddene over for brugerne.

Mere og bedre statistik er på vej

Statistik for licenserne i ERMS er prioriteret højt, da det især var det, bibliotekerne efterspurgte i en undersøgelse af ERMS tilbage i november 2015.

Derfor arbejder DDB også på at indhente bedre og hyppigere statistik hos leverandørerne. Målet er på sigt at præsentere brugstal løbende for hver måned i ERMS.

Dorte Birkegaard Thuesen