Opdateringer gør BPI mere brugervenlig

I de kommende opdateringer af DDB CMS er der nyt fra BPI. Både med forbedringer af den nuværende funktionalitet og med helt nye funktioner, som skal gøre BPI lettere at bruge for bibliotekerne.

Mere brugervenlig BPI

Opdateringerne af BPI er en del af puljeprojektet BPI 2.0. Første opdatering kommer med i DDB CMS til september og er primært en forberedelse af kommende nye features.

Første nye feature kommer til december, hvor nye filtreringsmuligheder skal gøre det nemmere for bibliotekerne at finde lige præcis de artikler, som de har interesse i at formidle på hjemmesiden.

Som en del af projektet er der også lavet en vejledning til BPI.

Vejledningen kan læses her.

Nyheder i 2016

I 2016 er der to opdateringer på tegnebrættet. I den første vil der blive introduceret ’kanaler’ til BPI. En BPI-kanal er en gruppe af artikler med et valgt tema, der kan fungere som alternativ til selv at søge indhold frem. Redaktører kan oprette kanaler og invitere andre redaktører til at bidrage til dem.

Derudover kan man kan abonnere på en kanal og blive opdateret, hver gang der bliver tilføjet nyt indhold.

Den sidste opdatering i 2016 gør det muligt at bruge BPI til andre typer indhold. For eksempel til lister, der understøtter temakarruseller, eller til mere videnskabelige tekster. Der er endnu ikke truffet endelig beslutning om, hvilke indholdstyper det helt konkret bliver

Mere om BPI 2.0

Formålet med BPI 2.0 er at forbedre muligheden for igennem BPI at dele redaktionelt indhold på tværs af bibliotekerne, så det bliver mere brugervenligt og attraktivt for alle landets biblioteker at bruge.

Projektet fik puljemidler gennem DDB puljen i 2014 og bygger videre på projektet BPI 1.0.

Ninna Assentoft Faurschou