Nyt projekt skal gøre det muligt at deles om meget mere redaktionelt indhold

Projektet ’Biblioteksproduceret indhold 2.0 (BPI 2.0)’ vil udvikle bibliotekernes mulighed for at dele redaktionelt indhold, så for eksempel også lister til forsidekarusseler og artikler om faglitteratur kan deles mellem bibliotekerne.

I 2014 fik projektet ’Biblioteksproduceret indhold 2.0 (BPI 2.0)’ puljemidler gennem DDB puljen. BPI 2.0 bygger videre på projektet BPI 1.0, som tilbage i 2011 fik midler gennem Netbibliotekspuljen. Projektet udsprang af erfaringer fra bibliotekerne, hvor aktiv formidling på hjemmesiderne førte til øgede besøgstal. Derfor udviklede projektet en teknisk løsning, som gør det muligt at dele indhold – såsom artikler og anmeldelser - på tværs af bibliotekerne, med det mål at give redaktører bedre muligheder for løbende at opdatere hjemmesiden med ny og relevant kommunikation.

Lokale erfaringer

Bibliotekar Morten Brynildsen fra Rebild bibliotekerne fortæller, hvordan de har haft glæde af BPI:

”I Rebild havde vi et tema om beat-klassikere, og i den sammenhæng fandt vi en velskrevet artikel om Kerouacs ”Vejene” på BPI – skrevet af en musikbibliotekar i Tårnby. Det er fantastisk på den måde at kunne stå på skuldrene af hinandens formidling, og det giver os mulighed for nemmere at putte mere varieret og dybdegående indhold på vores side.”

Målet med BPI 2.0

”Vores mål med det nye BPI-projekt er at gøre muligheden for at dele indhold mere brugervenlig og attraktivt for alle landets biblioteker. Først og fremmes skal det eksisterende værktøj forbedres, så det bliver nemmere at bruge. Derudover vil vi udvide løsningen med ny funktionalitet og anvendelsesmuligheder, så bibliotekerne får maksimalt udbytte af at anvende BPI i deres daglige formidlingsarbejde” siger projektleder Carsten Michael Kaa fra Aarhus bibliotek om projektet.

Projektet ledes af Aarhus Kommunes Biblioteker.

På baggrund af workshops mv. er der i projektet fundet frem til en række ønsker til det nuværende BPI, som projektet vil arbejde med:

Klargøre BPI til drift, så alle landets biblioteker kan bruge det

Ny funktionalitet i prioriteret rækkefølge:

1. Nye indholdstyper – fx emnelister til forsidekarusseler eller artikler til faglitteratur
  2. Mulighed for at kommentere på det delte indhold - fx om fotografen ønsker kreditering
  3. Kanaler/Abonnement/Notifikationer – mulighed for at følge specifikke emner, målgrupper mv.
  4. Mulighed for versioner og opdateringer
  5. Favoritter - mulighed for at markere udvalgt indhold

Projektet er sat i gang og afsluttes i december 2016.

Maja Vestbirk