Indsatsområder 2016-2017

DDB’s koordinations- og styregruppe har vedtaget de strategiske indsatsområder for 2016-2017.

De strategiske indsatsområder for 2016-2017

Tre strategiske indsatsområder

De strategiske indsatsområder definerer de områder, som DDB vil have særligt fokus på i 2016. Indsatsområderne er blandt andet udvalgt på baggrund af drøftelserne på årets strategidag.

Tre strategiske indsatsområder er udvalgt:

• Smidige brugeroplevelser på bibliotekernes digitale platforme
  • Gevinstrealisering med DDB’s løsninger i bibliotekernes lokale kontekst
  • Læring, med fokus på børn og skoleområdet

Fokus på kerneområderne

Der har undervejs været flere indsatsområder i spil. Dog dannede DDB’s strategidag baggrund for at fokusere på indsatsområder, der støtter op om DDB’s nuværende kerneområder. Tilbagemeldingerne på strategidagen var bredt et ønske om bedre grundfunktionalitet og en sikker drift.

Området musik, som også har været nævnt som et muligt indsatsområde, er på den baggrund ikke udvalgt som indsatsområde. Området er stadig væsentligt, hvilket tydeligt fremgik på DDB’s strategidag, men komplekst, og ønskerne til en fremtidig indsats var på strategidagen ikke enslydende. Derfor er det nødvendigt at modne området yderligere. DDB’s koordinationsgruppe opfordrer i den forbindelse bibliotekerne til fortsat at drøfte området, ligesom koordinations- gruppen selv forsat vil følge områdets udvikling.

Derudover er ’Øget synlighed og brugerinddragelse via sociale medier’, som ligeledes har været i spil som indsatsområde, ikke udvalgt. Det skyldes prioriteringen af et fokus på DDB’s kerneområder samt en forståelse af, at områder kan løftes lokalt og med hjælp fra andre centrale organer i biblioteksverdenen.

Nu er indsatsområderne valgt, og det skal nu præciseres, hvilke konkrete initiativer, der skal udmøntes inden for hvert indsatsområde. Initiativerne defineres gennem dialog mellem koordinationsgruppen, sekretariatet og DDB’s faglige udvalg.

Læs opfølgningen på strategidagen