Høring af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Oplæg til udviklingsopgaver for den nationale biblioteksinfrastruktur for 2016 er nu klar. Deadline for høringssvar er mandag d. 4. maj 2015.

Releaseplan 2016 vil ved sin endelige form indeholde de udviklingsopgaver, som DDB bestiller til gennemførelse hos DBC i 2016. Med høringen kan bibliotekerne indgive kommentarer samt prioritere i de i alt 40 projekter, som er kandidater til den endelige Releaseplan.

Strukturen i høringsoplægget

I høringsoplægget er de 40 projektkandidater inddelt i følgende overordnede kategorier:

• Sammenhæng mellem fysisk og digitalt indhold
  • Berigelse af brugeroplevelsen
  • Søgning
  • Konsolidering af infrastrukturen
  • Nødvendig udvikling

Under hver projektkandidat er det blandt andet beskrevet hvilken værdi det enkelte projekt tilfører, projektets estimerede omfang samt finansieringskilden. Endelig fremgår Faggruppen for infrastrukturs anbefaling og relevans-vurdering af projekterne, og i enkelte projekters tilfælde har også BIL-udvalget (Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde) kommenteret indholdet og taget konkrete forbehold.

Høringssvar

Med høringen vil vi gerne have bibliotekernes vurdering og reaktion på de foreslåede projekter. Nedenfor findes både selve høringsoplægget og en skabelon til høringssvar, hvor projekterne kan kommenteres og prioriteres alt efter, hvor relevante de anses for at være.

På baggrund af bibliotekernes høringssvar udarbejdes den endelige udgave af Releaseplan 2016, som skal godkendes af DDB’s koordinationsgruppe og styregruppe på fællesmødet den 24. juni 2015. Projekterne i den endelige Releaseplan igangsættes i 2016.

Høringsfristen er mandag den 4. maj 2015 kl. 12.00

Hent høringsoplægget her (pdf.)
Hent skabelon til høringssvar (word)

Høringssvar udfyldes direkte i skabelonen og sendes til postkassen: ddb@remove-this.kulturstyrelsen.dk med emnet "Høringssvar".

Proces

Når bibliotekerne har indgivet deres skriftlige høringssvar, behandler DDB’s sekretariat de indkomne høringssvar og indhenter evt. supplerende information. Herefter sendes et oplæg til Releaseplan 2016 i høring hos DDB’s faggruppe for infrastruktur med en parallel vejledende høring i BIL-udvalget (Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde) på et fællesmøde 28. maj. Parallelt hermed forhandler DBC og DDB om den samlede bestilling hos DBC i 2016, herunder fordelingen mellem drift, support, vedligehold og udvikling.

Releaseplan 2016 forventes endeligt vedtaget på fællesmødet mellem DDB’s koordinationsgruppe og styregruppe 24.juni.