Gevinstrealisering og musik bliver temaerne på årets strategidag

Hvor skal bibliotekerne bevæge sig hen på musikområdet, og hvordan sikrer vi, at vi høster gevinsterne gennem DDB’s løsninger? Jytte Bræmer, formand for koordinationsgruppen, fortæller om de to valgte temaer til årets strategidag den 8. juni.

”De to temaer er valgt, da vi ser dem som temaer, der er presserende og relevante for bibliotekschefer”, siger Jytte Bræmer, bibliotekschef i Fredericia. ”Temaerne er mulige strategiske indsatsområder for 2016, og målet på strategidagen er at få præciseret, hvad der skal ligge i de to områder.”

Gevinstrealisering skal i fokus

”Det første tema er gevinstrealisering, og som jeg ser det, er der særligt to typer af gevinstrealisering. For det første handler det om, hvordan vi lokalt bruger DDB’s løsninger til at lave bedre, lokale services. For det andet handler det om effektivisering. Det handler blandt andet om at drøfte, hvad kan vi holde op med at lave og at få sat fokus på de gode cases. Det handler også om at få bibliotekernes bud på, hvad der skaber mest værdi, så vi ved, hvad DDB skal prioritere højest.”

DDB’s rolle på musikområdet

”På musikområdet er vi efterhånden kommet til et punkt, hvor mange biblioteker nok oplever, at det er svært at leve op til biblioteksloven. Vi var fremsynede for år tilbage med netmusik.dk, men er nu et sted, hvor vi må erkende, at vi ikke længere korresponderer med vores brugere. Derfor er der helt overordnet behov for at blive taget et valg om, hvor vi vil hen.

På DDB’s strategidag vil indgangsvinklen til området være at diskutere, hvordan DDB kan støtte op om musikformidlingen ude på bibliotekerne. Hvilke ønsker, behov og rammer har vi i forhold til den lokale musikformidling? Denne diskussion er central for at sikre en retning for DDB’s rolle i forhold til musikområdet, og hvilke fælles løsninger der skal understøttes.

Jeg ser frem til en dag, hvor vi kan diskutere de to temaer og komme frem til nogle gode løsninger for det videre arbejde. Jeg håber, bibliotekscheferne ser det som relevante temaer, og at formen på dagen vil gøre, at vi sammen får skabt et godt grundlag for det videre arbejde.”

Jytte Bræmer, formand for koordinationsgruppen.

Strategidagen 2015

Strategidagen afholdes den 8. juni i Odense og er målrettet bibliotekernes ledelse.

Tilmeldingen åbner den 5. maj, hvor programmet for dagen også sendes ud.

Trine Sick er facilitator.