Fokus på brugeroplevelser

Jenni Saunte og Kasper Hagel fra Biblioteket Frederiksberg er midlertidigt en del af DDB sekretariatet. Her arbejder de med området ’brugeroplevelser’ (eller User eXperience), som i første omgang primært knytter sig til DDB CMS.

Målet med midlertidige ansatte fra bibliotekerne er at få tilført ekstra kræfter, som kan bidrage til at sikre nogle af de centrale løsninger for bibliotekerne. I den forbindelse har bibliotekerne særligt efterspurgt fokus på brugeroplevelsen, hvorfor der også er givet midler til området i DDB puljen. Kasper og Jenni skal i den forbindelse fokusere på netop dette område det næste år:

”Når vi taler brugeroplevelser, så ser vi videre fra selve funktionaliteten og undersøger, hvordan brugerne også kan få en rigtig god oplevelse. Selvfølgelig skal det funktionelle virke, men at det virker, er ikke altid ensbetydende med, at det er en god oplevelse. Brugerne skal opleve, at de uden forhindringer kan det, de skal, og derfor handler det om at forstå brugerne – deres ønsker og logik - rigtig godt” siger Kasper og Jenni.

Tidsperspektiv og forløb

Arbejdet med brugeroplevelser – også kaldet UX fra det engelske ’User eXperience’ – vil først og fremmest føre til konkrete løsninger til DDB CMS, som skal implementeres i 2016, og på sigt også til en mere overordnet strategi for området:

”Projektet er i sin opstartsfase nu, og vi skal først og fremmest i gang med at involvere biblioteker og brugere blandt andet igennem en følgegruppe og en ekspertgruppe. På lidt længere sigt, vil vi arbejde med at definere de fælles værdier for området, som kan være med til at sætte en standard og et fælles mål for de digitale løsninger. Det kan fx være, at vi som biblioteker gerne vil have, at brugervenlighed bliver nøgleordet, men at vi også altid tænker et inspirationsmoment med i oplevelsen”, siger Jenni og Kasper om arbejdet.

Fakta

Kasper og Jenni startede i sekretariatet den 16. februar 2015 og skal foreløbigt være i DDB et år og tilsammen udgøre en fuldtidsstilling. Til daglig er Jenni Projekt konsulent og Kasper Digital konsulent på Biblioteket Frederiksberg.

Kontakt Jenni på tlf. 28 98 18 75 eller email: jsa@remove-this.kulturstyrelsen.dk eller Kasper på tlf. 28 98 18 23 eller email: kha@remove-this.kulturstyrelsen.dk