DDB og Infomedia indgår treårig aftale

En ny aftale mellem DDB og Infomedia er forhandlet på plads med 0 % i prisstigning for bibliotekerne. I aftalen indgår samarbejde mellem bibliotekerne og Infomedia om at øge brugernes kendskab til det indhold, som findes på tjenesten.

”Alle landets folkebiblioteker er med i aftalen om Infomedias mediearkiv, og økonomisk er det bibliotekernes største post under digitale tekstlicenser. Derfor er 0 % i prisstigning for de næste tre år rigtig vigtig – både nu og i forhold til fremskrivningen og fremtidsudsigterne for bibliotekerne” siger DDB’s forhandlere om den indgåede aftale mellem DDB og Infomedia.

Samarbejde skal sikre øget kendskab til indholdet

Med i aftalen er også et samarbejde mellem Infomedia og DDB om en informations- og markedsføringskampagne, der skal øge brugernes kendskab til Infomedias indhold. I den forbindelse er DDB’s faggruppe for formidling kommet med input til og har sparret med Infomedia:

”I DDB’s faggruppe for formidling har vi fremhævet, at det er vigtigt at gøre Infomedias indhold relevant for brugerne ude på bibliotekerne. Det kan f.eks. være, at man fokuserer på formidling til folk, der er interesserede i at finde gamle aviser fra en mærkedag og fremhæver forsidehistorier, som er knyttet til forskellige historiske mærkedage” siger Maria Louise Christensen, formidler på Silkeborg Bibliotekerne og med i DDB’s faggruppe for formidling.

Samarbejdet om kampagnen skal sikre, at kampagnematerialet passer ind i bibliotekernes brug og praksis omkring Infomedia, og at deres kendskab til brugerne gives videre til og kan bruges af Infomedia.

Infomedia er glad for aftalen

”Vi er glade for aftalen og glæder os til det fortsatte samarbejde”, siger Steen Rath, Kommerciel Direktør i Infomedia. Han ser frem til, at Infomedia også snart kan lancere en opgraderet version af mediearkivet, som vil komme bibliotekerne og brugerne til gode.

Dorte Birkegaard Thuesen