Bibliotekernes digitale licenser bliver mere synlige for brugerne i 2015

15 nye kilder i brønden i 2015. Det er målsætningen i en aftale, som DDB og DBC har indgået. Dermed vil bibliotekernes licenser til bl.a. Zinio, Credo og EBSCO blive mere synlige for brugeren, da kilderne kan søges frem på bibliotekernes hjemmesider.

Aftalen er indgået for at koordinere DDB’s indkøbssamarbejde og DBC’s kildearbejde. DDB og DBC har valgt først og fremmest at prioritere 15 licensbelagte kilder, som vil blive føjet til de eksisterende 13 kilder i brønd 3 efter en prioriteret rækkefølge. Credo bliver den første nye kilde i brønden i 2015.

Mulighed for flere udlån

Hos Vejle Bibliotekerne er udviklingschef Lilli Mortensen glad for de muligheder, som følger med, når kilder kommer i brønden:

”Vi ser de nye kilder i brønden som en god mulighed for at øge synligheden af vores licenser – i stedet for dyre marketing-fremstød. Vi kan også se det i vores statistikker f.eks. i forbindelse med Ebrary: Da den blev lagt i brønden, steg udlånet markant. Så vi tror på, at det betyder meget for brugeren at kunne søge det frem - og for os er det en nem formidling af værkerne.”

Det er en fordel for bibliotekerne, når kilderne findes i brønden, da det giver bedre muligheder for at formidle og synliggøre indholdet i de digitale licenser: Brugeren slipper for at skulle klikke sig igennem mange niveauer for først at finde selve kilden og herefter søge i indholdet og kan i stedet søge kilden og i mange tilfælde også selve indholdet frem direkte gennem hjemmesidens søgefunktion.

Bibliotekernes ønsker til kilderne

Det er DBC, der lægger kilderne i brønden som en del af bibliotekskatalogiseringen. Rækkefølgen er aftalt i samarbejde mellem DDB og DBC med udgangspunkt i dels bibliotekernes ønsker og dels mulighederne i forhold til tilgængelige metadata mv.

Hvis bibliotekerne har ønsker eller kommentarer i forhold til kilderne i brønd 3, skal de kontakte DDB og enten chefindkøber Dorte Thuesen på mail dbt@remove-this.kulturstyrelsen.dk eller chefindkøber Jeppe Mossin på mail jmo@remove-this.kulturstyrelsen.dk.

Se samlet oversigt over kilderne i brønden - hvilke der er i, og hvilke der er på vej.

Målsætningen for 2015 er at få følgende kilder med i brønden:

Leverandør

Produkt