Ansøgning om driftsstøtte

Der er nu åbnet for ansøgninger om driftstilskud fra DDB samt for muligheden for at stille forslag om, at DDB overtager driften af en løsning. Ansøgningsskema samt vejledning findes her på siden. Deadline for ansøgning er mandag den 8. juni 2015.

Der kan søges om tilskud i perioden fra og med januar 2015 til og med december 2017. Der gives dog typisk maksimalt tilskud for en 2-årig periode.

I DDB’s årshjul for 2015 fremgår det, at der kan ansøges om DDB-driftsstøtte til digitale bibliotekstilbud, der vurderes at have bibliotekspolitisk værdi inden for de kerneydelser, der relaterer sig til følgende nøgleord i bibliotekslovens §1: Formidling af oplysning (information, viden) samt uddannelse og kulturel aktivitet.

Hvis man ønsker, at DDB helt overtager ansvaret for administrationen og driften af en given løsning, er det muligt at ansøge om midler fra driftspuljen til en nærmere analyse af, hvilke ressourcemæssige, økonomiske og kontraktmæssige konsekvenser en sådan overtagelse måtte have. Hvis en ansøgning vurderes relevant, aftales de nærmere vilkår for analysen mellem ansøger og DDB-sekretariatet.

Du finder ansøgningsskemaet her

Du henter vejledning til ansøgningen her

Du henter skabelon til driftsbudget her

Bemærk, at du ikke kan gemme ansøgningen undervejs. Tag derfor et pdf-print af ansøgningsskemaet og lav ansøgningen i word først. Udfyld også budgetskabelonen inden du udfylder ansøgningsskemaet.

Ansøgningsfrist og proces

Ansøgningsfristen er mandag den 8. juni 2015 kl. 14.00.

I perioden fra ansøgningsfristen frem til sommerferien kan DDB’s sekretariat stille uddybende spørgsmål til kandidaterne. Efter sommerferien behandles ansøgningerne af DDB’s faggrupper. DDB’s koordinationsgruppe godkender endeligt kandidater til driftsstøtte og evt. analyser vedr. overtagelse af drift på et møde den 22. september 2015.