Succeskatalog for digital formidling på børneområdet

Arbejdsgruppen for børn havde d. 7. april et møde, som resulterede i et succeskatalog, som bl.a. skal danne grundlaget for den måde vi fremadrettet vil arbejde med digital formidling til børn.

Foto: Henning Hjort

Gode eksisterende tilbud og ideer til fremtidige projekter var to af de ting der var på dagsordenen på arbejdsgruppemødet d. 7. april.

Mødet blev indledt med en diskussion af hvordan eksisterende formidlingstiltag kan skabe nye muligheder. Biblioteksproduceret indhold (BPI) og Personalisering blev præsenteret som to projekter, der indeholder store potentialer i forhold til det fremtidige formidlingsarbejde.

Fire behov der skal understøttes i den digitale formidling til børn

I gruppen bliver der arbejdet med forskellige typer af formidling, som har til formål at understøtte følgende fire forhold:

1. digital dannelse
2. læring og mestring
3. formidling af emner på tværs af medier/interessefællesskaber/kampagner
4. formidling af medier og værker

De fire formidlingsbehov bliver tænkt ind i den kommende strategi for børneområdet.

Succeskatalog

Deltagerne leverede input til et succeskatalog, som skal bruges som grundlag for en diskussion af hvilke fokusområder vi skal arbejde med fremadrettet. Der blev blandt andet peget på Sommerbogen, Palleland, Albertslunds børnepanel, diverse instagramkampagner og bogtrailers i det fysiske og digitale rum som eksempler på eksisterende velfungerende initiativer. I forhold til fremtidige projekter blev ideer som eksplorative søgemuligheder, partnerskaber omkring nyheder for børn og børn på alle bibliotekernes platforme bragt i spil.

Næste arbejdsgruppemøde afholdes d. 13. maj. Her vil fokus være på målsætninger og fremtidige partnerskaber.

Kontakt arbejdsgruppen

Har du input til børnegruppens arbejde kan du skrive direkte til DDB eller kontakte et af arbejdsgruppens medlemmer.

Se hvem der sidder i arbejdsgruppen her.

Maja Vestbirk