Sammendrag fra en kreativ Ideudviklingsdag

Der var god stemning og en masse nye ideer på bordet til årets ideudviklingsdag den 16. september i Odense. Dagen bød på workshops og oplæg, og som afrunding var der afstemning blandt de gode idebeskrivelser.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Formålet med dagen var at skabe nye ideer til udviklingsprojekter inden for de indsatsområder, som udgør rammen for dette års projektkald til DDB puljen. Dagen startede derfor med tre oplæg om nuværende og tidligere projekter, der fungerede som eksempler på projekter under de tre indsatsområder.

Herefter blev deltagerne sat i gang. Gennem en række øvelser var målet at få udpeget og kvalificeret et felt blandt alle de ideer, som blev bragt op på dagen. Det resulterede i 19 konkrete idebeskrivelser, med 8-10 under hvert indsatsområde.

Læs de 19 beskrivelser her

Glenn Leervad-Bjørn, sekretariatschef i DDB, sagde om dagen:

”Vi fra DDB var meget glade for det engagement og de ideer, der kom frem på dagen. Vi håber dagen vil være med til at styrke samarbejdet blandt bibliotekerne og at ansøgningerne til DDB puljen vil afspejle, hvor mange gode ideer, der findes derude”.

Ud over selve dagen er DDB’s online platform blevet brugt flittigt til at dele ideer. Her vil det fortsat være muligt at engagere sig og komme med input til andres ideer eller lægge sine egne op.

Deadline for selve ansøgningen til DDB puljen er den 15. oktober kl 14.

Maja Vestbirk