Nyt fra faggruppen for infrastruktur

Faggruppen for infrastruktur varetager den faglige rådgivning i forhold til den samlede DDB-relaterede it-infrastruktur. På det seneste møde den 23. maj behandlede gruppen blandt andet udvælgelsen af strategiske indsatsområder i udviklingsplanen 2015.

De to store punkter på dagsorden ved gruppens seneste møde var ’Rammesætning af DBC for 2015’ og ’Governance på infrastrukturområdet’.  Drøftelserne under hvert punkt ledte til en række specifikke anbefalinger.

Udviklingsplan 2015 for Danbib og bibliotek.dk

De strategiske indsatsområder i udviklingsplanen 2015 for Danbib og bibliotek.dk blev diskuteret. Her anbefaler faggruppen, at det største indsatsområde bliver konsolidering af infrastruktur, og at der i samarbejde med alle biblioteker laves en samlet strategi for den nationale infrastruktur. Udviklingsplanen for 2015 forventes sendt i bred høring i den samlede bibliotekssektor i september 2014.

Governance på infrastrukturområdet

I forhold til fremtidige arbejdsgrupper skal alle biblioteker - uanset graden af specialviden – sikres indflydelse. Her blev forskellige muligheder såsom åbne fora, ad hoc arbejdsgrupper med en kort tidshorisont og udpegning af medlemmer nævnt som muligheder, der kan arbejdes videre med.

Forholdet og forskelle mellem DDB og TING blev også drøftet, og der blev aftalt et møde mellem TING Council og faggruppen.

Governance af DDB CMS

Faggruppen anbefaler blandt andet specifikt i forhold til CMS:

• At der oprettes ad-hoc arbejdsgruppe(r) med præcist definerede opgaver og for en begrænset periode.
  • At der hverves medlemmer via email til de 75 biblioteker, som er aftagere af DDB CMS.

Faggruppen anbefaler endvidere, at det bliver ad hoc arbejdsgrupper under infrastrukturområdet generelt.

Se gruppens medlemmer og læs kommissoriet her