Ny webstatistikløsning

DDB har efter udbud indgået aftale om en ny webstatistikløsning til lokal og national statistik. Den nuværende leverandør KPI index fortsætter med opgaven.

Den nuværende statistikløsning vil ved udgangen af august 2014 blive opdateret med en ny og mere intuitiv brugergrænseflade. KPI Index benytter i den forbindelse softwarefirmaet Webtrends, som også har leveret den nuværende løsning til KPI Index.

Danmarks Biblioteks Index vil fortsætte under den nye Webtrends statistikløsning, hvorigennem bibliotekerne kan se deres fremtidige og historiske tal - lokale såvel som nationale - nøgletallene for sidevisninger, besøg, unikke besøgende, sider pr. besøg, indbyggertal samt besøg pr. 1.000 indbyggere.

Det nuværende Javascript, som er på bibliotekets hjemmesider, afløses af et nyt og opdateret Javascript. Det nye Javascript vil blive fremsendt senest ultimo juli. Databasedomæner indgår ikke i den nye løsning, da de fleste biblioteker har integreret deres søgesystem i en samlet bibliotekshjemmeside.

Hvis man har et ekstradomæne til f.eks. et eventsite, eller man stadig har et databasedomæne, skal Javascriptet også skiftet. Dette sker kun, hvis man skriver til KPI Index på nedenstående adresse og beder om et nyt, ellers udløber det med den gamle løsning. DDB har forhandlet priserne for ekstradomæner.

Procedure for implementering

VIGTIGT: Alle biblioteker skal placere det nye Javascript på bibliotekets hjemmeside inden den 29. august (deadline er flyttet fra d. 15. til d. 29. aug.)for at undgå huller i indberetning til Danmarks Statistik.

2. Efter installation skal biblioteket give KPI Index besked via denne formular
  3. Det nuværende Javascript må af hensyn til overlappet i forhold til tallene i Danmarks Biblioteks Index ikke fjernes, før KPI Index har givet bibliotekerne besked om, at Javascriptet må fjernes.

• Såfremt KPI Index konstaterer, at der ikke modtages data, kontakter KPI Index det pågældende bibliotek med henblik på at få løst problemet.

KPI Index anbefaler bibliotekerne at installere det nye Javascript i umiddelbar forlængelse af modtagelsen af Javascriptet fra KPI Index, så der er mulighed for problemløsning i tilfælde af, at det viser sig, at Javascriptet ikke sender data. KPI Index forventer, at erstatte datahentningen fra den nuværende Webtrends løsning til at hente data fra den kommende (nye) Webtrends løsning i løbet af uge 34. Danmarks Biblioteks Index forventes opdateret første gang med data fra den nye løsning mandag den 25. august 2014.

Se tidsplanen her

Det enkelte bibliotek vil senest primo september modtage et login til den nye version af Webtrends. Kort herefter vil der blive udsendt invitationer til et kursus, hvor brugen af det nye Webtrends vil blive gennemgået.

Såfremt der måtte være spørgsmål kan KPI Index kontaktes via e-mail moe@remove-this.kpiindex.com eller via telefon 3555 1234 i tidsrummet mandag – fredag mellem 9.00-16.00.