Ny sammensætning af DDB’s koordinationsgruppe

Fra årsskiftet får DDB’s koordinationsgruppe tre nye medlemmer. Derudover indtræder nuværende medlem, Jytte Bræmer, bibliotekschef i Fredericia, som formand for koordinationsgruppen.

DDB’s styregruppe byder stort velkommen til de nye medlemmer, og takker samtidigt for den store indsats til de tre medlemmer, som nu udtræder.

Koordinationsgruppen 2015

De tre nye medlemmer er Vibeke Steen, bibliotekschef i Gribskov Kommune, Nicolai Dupont Heidemann, Kulturchef i Kolding Kommune, samt Erik Barfoed bibliotekschef i Lejre Kommune. De afgående medlemmer er henholdsvis Rolf Hapel og Anette Brøcher Lindgaard, som begge udtræder efter eget ønske, samt Jakob Lærkes, som udtræder som konsekvens af jobskifte til Gladsaxe Bibliotek.

Sammensætningen af koordinationsgruppen er pr. 1. januar 2015:

Jytte Bræmer, bibliotekschef, Fredericia Kommune. Formand

Vibeke Steen, bibliotekschef, Gribskov Kommune

Nicolai Dupont Heidemann, kulturchef i Kolding Kommune

Erik Barfoed, bibliotekschef, Lejre Kommune

Jakob Heide Petersen, bibliotekschef, Københavns Kommune

Bodil Have, bibliotekschef, Aalborg Kommune

Bente Nielsen, bibliotekschef, Guldborgsund Kommuner

Flemming Munch, områdedirektør, Statsbiblioteket (de nationale biblioteker)

Niels-Henrik Gylstorff, overbibliotekar, Aalborg Universitetsbibliotek (FFU)

Tine Vind, Kontorchef, Kulturstyrelsen

Helle Kolind Mikkelsen, chefkonsulent, KL

Nikolaj Malkov, chefkonsulent, KL

Sammensætningen af koordinationsgruppen i 2015

Koordinationsgruppen er sammensat på en måde, så medlemmernes kompetencer og erfaring spiller godt sammen og komplementerer hinanden. Dermed opnås den fornødne bredde. Koordinationsgruppen kommer til at rumme flere medlemmer fra mindre kommuner end hidtil, blandt andet som afbalancering til Københavns indtræden tidligere på året.

De nye medlemmer i koordinationsgruppen

Vibeke Steen overtager pladsen efter Jakob Lærkes, som indtrådte i koordinationsgruppen som skole- og folkebibliotekschef. Vibeke skal sikre, at samspillet med skolebibliotekerne medtænkes i DDB’s arbejde. Hun er til daglig leder af kombi-biblioteket i Gribskov Kommune.

Nicolai Dupont Heidemann er kulturchef og tidligere bibliotekschef i Kolding Kommune. Nicolai har været med til at starte T!NG og bidrager på den måde med relevante kompetencer til koordinationsgruppen.

Erik Barfoed kommer fra den mindre kommune Lejre. Han tilfører koordinationsgruppen et vigtigt perspektiv på indkøb og nye medier i kraft af en fortid i forlagsbranchen.

Der tilstræbes en løbende udskiftning i koordinationsgruppen sådan, at medlemmerne sidder for fire år ad gangen.

Glenn Leervad-Bjørn